Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul şef al ISJ Brăila atacă năucitor Ministerul Educaţiei. „Au fost unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație”
Fostul şef al ISJ Brăila atacă năucitor Ministerul Educaţiei. „Au fost unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație”

Fostul şef al ISJ Brăila atacă năucitor Ministerul Educaţiei. „Au fost unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație”

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care critică în termeni foarte duri conducerea Ministerului Educaţiei. Canciu a făcut acest gest la finalul mandatului său de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Fostul şef al ISJ Brăila spune că în mandatul său au fost prea multe schimbări de miniştri.

„Sfârșit de mandat! S-au încheiat patru ani frumoși în care am putut cultiva permanent o atmosferă de onestitate, corectitudine și echilibru, în care nu am stat niciun moment în genunchi pentru a primi ceva de la troaca politică a prezentului. Un mandat obținut curat prin concurs, în concurență cu un candidat susținut de PSD, într-o guvernare pesedistă. Patru ani de reușite, cu rezultate excelente la examenele naționale și concursuri școlare, proiecte pe care le-am inițiat și desfășurat cu succes, în pofida unui mediu ostil educației. Un mandat greu în care am „schimbat” opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții „eroi ai reformei”, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum. Cu reguli schimbate din mers, cu o birocrație istovioare „emanată” de cei peste 500 de funcționari ministeriali la care a trebuit să facem față (peste 60.000 de documente intrate și/sau ieșite din instituție în cei patru ani), cu legi într-o permanentă schimbare, imposibil de aplicat în care sintagma abundă, cu manuale de tot felul – greșite, de sport, unice și compendii etc.”, a scris Cătălin Canciu.

Fostul șef al ISJ Brăila a vorbit și despre confruntările lui cu politicienii care au încercat, de-a lungul timpului, să-l înlocuiască din funcție.

„Un mandat greu pentru că școala brăileană a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin! Chiar dacă au încercat să își bată joc de mine, demițându-mă de două ori, obligându-mă să-mi caut dreptatea prin sălile de judecată, procese pe care le-am câștigat pe linie, au reușit să construiască un om puternic care dacă ar avea posibilitatea să întoarcă Lumea în 2015, ar merge pe același drum pentru că în jurul lui sunt mulți, mulți semeni deosebiți care își doresc o altă Românie pentru care trebuie să lupte. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine cu gândul, cu fapta și cu sufletul!”, a mai precizat Cătălin Canciu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: