Evenimentul Zilei > Sport > Fosta glorie a Angliei îl apără pe Colțescu. „Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună?”
Fosta glorie a Angliei îl apără pe Colțescu. „Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună?”

Fosta glorie a Angliei îl apără pe Colțescu. „Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună?”

Arbitrul român Sebastian Colțescu trece prin momente de coșmar din cauza unei vorbe rostite în timpul meciului dintre PSG - Istanbul Bașakșehir în Champions League.

Faptul că l-a numit “negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al formației turce, a dus nu numai la ieșirea celor două echipe de pe teren și la întreruperea meciului, ci și la un scandal uriaș, în care s-a amestecat și președintele turc Recep Erdogan.

Puțini au îndrăznit să-l apere pe Colțescu de acuzațiile de rasism care i se aduc.  Spre cinstea lui, John Barnes, fostul mare atacant al naționalei Angliei și al formației Liverpool acum în vârstă de 67 de ani , a încercat să pună capăt linșajului mediatic la care este supus antrenorul român.

„Cum altfel ai descrie SINGURA persoană albă sau NEGRĂ dintr-un grup?”

Într-un mesaj postat pe Twitter, fostul mare fotbalist englez, a a declarat că arbitrul român Sebastian Colțescu nu a greșit cu nimic, ci doar a încercat să-l informeze pe arbitrul principal. Când un utilizator de pe Twitter i-a spus că există multe modalități de a identifica pe cineva fără a te referi la rasa lui, Barnes a răspuns: „Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau grup … SUNT … cum altfel ai descrie SINGURA persoană albă sau NEGRĂ dintr-un grup?”


OMS aruncă bomba! E vorba de vaccinarea obligatorie. Ce ne așteaptă?


În continuare, Barnes și-a prezentat convingerea că oficialul ar fi acționat la fel dacă antrenorul pe care încerca să-l arate ar fi fost alb: „[Demba] Ba a spus că dacă ar fi alb, nu ar fi spus un tip alb … dar dacă ar exista cinci antrenori negri și un antrenor alb .. el ar fi spus „cel alb ”… ce altceva ar putea sau ar trebui să spună?

Oricâte voci s-ar ridica în apărarea lui Sebastian Colțescu, soarta antrenorului roman pare pecetluită. Asta pentru că scandalul vine la țanc pentru președintele turc Recep Erdogan, care încearcă să evite sancțiunile Uniunii Europene pentru politicile sale agresive în Marea Mediterană. Acuzațiile de rasism și încălcarea drepturilor omului față de refugiați și imigranți au devenit o armă politică în mâna președintelui turc care a instaurat în țara sa un regim autoritar.

Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci