Evenimentul ZileiActualitateFost edil, înmormântat cu fast. Cazul a născut reacții virulente

Fost edil, înmormântat cu fast. Cazul a născut reacții virulente

Fost edil, înmormântat cu fast. Cazul a născut reacții virulente
În vreme ce marii artiști români care au murit de coronavirus în ultimele zile au fost înmormântați respectându-se protocoalele COVID, în cazul unui fost primar lucrurile stau complet diferit.

Marii artiști români care au murit după ce au fost infectați cu COVID-19 au parte de înmormântări conform protocoalelor COVID, dar în cazul unui fost edil din Iași lucrurile stau complet diferit.

La înmormântarea Constantin Simiard, unul dintre cei mai longevivi primari din Iași, au fost prezente zeci de persoane, dar și un sobor impresionant de preoți condus chiar de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La slujba de înmormântare a fostului edil a participat şi Mihai Chirica, primarul PNL al Iașiului. Cu toate că fostul politician a murit din cauza coronavirusului, oamenii legii nu au aplicat amenzi pentru încălcarea restricțiilor, scrie RTV.

Fost edil din Iași, înmormântat cu fast, marii artiști care au decedat din cauza COVID-19, înmormântați cu restricții.

Pe de altă parte, la înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu și la înmormântarea Corneliei Catanga familiile acestora au fost nevoite să respecte restricțiile.

În cazul Corneliei Catanga, Aurel Păduraru, soțul acesteia, a declarat că nici nu vrea să audă de restricții. „Mă omor în fața spitalului! Cornelia mea nu pleacă într-un sac! Ea trebuie să fie văzută, pupată de cei care au iubit-o”, a declarat Aurel Pădureanu.

Referitor la situația lui Nelu Ploieșteanu, un apropiat al familie, Nicu Gigantul, spune că Elena este devastată de durere. Nicu Gigantul este artistul care a nășit-o pe una dintre cele 4 fiice ale lui Nelu Ploieșteanu.

„Sunt foarte supărat de moartea cumătrului meu. Viața este tare grea. Am vorbit dimineață cu soția lui Nelu și este devastată de durere. Nici nu ai cu cine să te înțelegi, nu se poate vorbi cu ea acum. Au plecat cu toții la spital. Soția cere să îi facă din nou testul COVID-19, în speranța că va ieși negativ și îl vor înmormânta creștinește. Eu i-am botezat lui Nelu fata și un nepot. Viața este atât de crudă și nu iartă pe nimeni”, a mai adăugat acesta.


Accesează: