Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu: „Campania de vaccinare va continua”
Florin Cîțu: „Campania de vaccinare va continua”

Florin Cîțu: „Campania de vaccinare va continua”

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că vaccinurile AstraZeneca distribuite în România nu fac parte din lotul cu probleme din Austria, în cazul căruia mai multe ţări au suspendat imunizarea.

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că vaccinurile AstraZeneca distribuite în România nu fac parte din lotul cu probleme din Austria, în cazul căruia mai multe ţări au suspendat imunizarea cu acest tip de ser, subliniind că vaccinarea va continua în acelaşi ritm şi programarea pentru etapa a III-a va începe de pe 15 martie.

„Din informaţiile pe care le avem până-n acest moment, lotul respectiv în care au apărut acele câteva probleme nu a fost distribuit în România, deci nu avem acest lot în România. Vom vedea ce decizie vom lua, dar campania de vaccinare merge mai departe, am anunţat deja astăzi că primim suplimentar în luna martie 170.000 de doze de la Pfizer.

După cum ştiţi, în ianuarie am fost de acord să suplimentăm dozele de Pfizer cu 8 milioane, care vor începe din aprilie, deci nu există nicio problemă pentru România să continue, în acelaşi ritm ca şi până acum, campania de vaccinare. Ştiţi foarte bine că a fost o campanie de succes şi este o campanie de succes în România”, a afirmat Florin Cîţu la B1 Tv, întrebat despre faptul că în 9 ţări din UE a fost oprită vaccinarea cu serul imunizant produs de AstraZeneca şi în ce fel afectează şi România acest lucru.”, a declarat Florin Cîțu.