Luni dimineață, în fața sediului PSD, Marcel Ciolacu a făcut declarații tranșante cu privire la acțiunile Rusiei. Acesta susține că trebuie aplicate măsuri mult mai dure, așa că România va căuta metode prin care să blocheze orice activitate a firmelor rusești, dar și a afaceriștilor ruși.

”Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi”, a spus Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate de România Rusiei, liderul PSD mărturisește că a avut deja discuții cu Florin Cîțu, președintele PNL. Cei doi stabilit ca Senatul și Camera Deputaților se reunesc luni, în ședință comună, în care se va adopta o declarație politică cu privire la situația din Ucraina, care va cuprinde „elemente din sancţiunile decise la nivelul UE”.

„Am vorbit cu domnul preşedinte Florin Cîţu şi am convocat împreună un plen comun pentru o declaraţie a Parlamentului României în ceea ce priveşte evenimentele din Ucraina. În această declaraţie vom veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE şi vrem să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina în anul 2022 depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi, în acest moment, toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întreaga clasă politică din România trebuie să acționeze ferm