Întâlnire de gradul zero Iohannis-Cîţu-Ciolacu! Deciziile care se vor lua cu privire la invazia rusă din Ucraina

Întâlnire de gradul zero Iohannis-Cîţu-Ciolacu! Deciziile care se vor lua cu privire la invazia rusă din UcrainaSursa foto: Administratia Prezidentiala

Potrivit unor surse politice, preşedintele Klaus Iohannis şi liderii celor două Camere ale Parlamentului, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, au discutat la Cotroceni, despre convocarea unei ședințe speciale a Parlamentului având ca subiect invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Potrivit surselor politice, a avut loc o şedinţă specială a Parlamentului pe tema situaţiei din Ucraina care se va finaliza cu adoptarea unei declaraţii de condamnare a agresiunii ruse şi o declaraţie de solidaritate cu Ucraina a liderilor coaliţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii celor două Camere ale Parlamentului, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, au discutat, la Cotroceni, despre convocarea unei şedinţe speciale a Parlamentului pe tema războiului din Ucraina declanşat de Federaţia Rusă, susţin surse politice.

Mai mult, parlamentul va adopta săptămâna viitoare o declaraţie prin care va condamna agresiunea militară rusă în Ucraina. În textul declaraţiei vor fi menţionate şi sancţiunile financiare pe care SUA şi UE le vor impune asupra Rusiei, susţin sursele citate.

Liderii coaliţiei de la guvernare vor transmite o declaraţie comună de solidaritate faţă de poporul ucrainean

De asemenea, toţi liderii coaliţiei de guvernare vor semna o declaraţie comună prin care îşi vor declara solidaritatea faţă de poporul ucrainean şi vor condamna faptul că Federaţia Rusă nu respectă dreptul internaţional.

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că nu se impune decretarea stării de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, deşi conflictul din Ucraina se întinde până aproape de graniţa României, potrivit surselor din coaliţia de guvernare.

Parlamentul avea deja programată încă de marţi o şedinţă, în 1 martie, pentru a adopta o declaraţie politică de susţinere a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei.

Nicolae Ciucă, de asemenea, a convocat task-force-ul

De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, care stabileşte un mecanism de consultare între aliaţi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

Liderii europeni, al SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească "agresiunea militară" împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei. Ucraina a anunţat închiderea spaţiului său aerian, iar preşedintele Volodimir Zelenski a decretat legea marţială în toate teritoriile ţării.

Ne puteți urmări și pe Google News