Evenimentul Zilei > Monden > Florin Călinescu, „palmă” neașteptată de Crăciun. A pierdut ceva important!
Florin Călinescu, „palmă” neașteptată de Crăciun. A pierdut ceva important!

Florin Călinescu, „palmă” neașteptată de Crăciun. A pierdut ceva important!

Florin Călinescu, un mare actor al României, primește o veste neașteptată chiar de Crăciun. Nimeni au a prevăzut asta.

Marele actor Florin Călinescu nu mai este președinte al Partidului Verde, în urma unei decizii a Tribunalului București.

Hotărârea şedinţei comune a Consiliului Naţional şi a Biroului Permanent al Partidului Verde, prin care Florin Călinescu era ales președintele formațiunii politice, a fost anulată în instanță.

Ce decizie a luat Tribunalul

Tribunalul Bucureşti a decis anularea Congresului Partidului Verde din data de 20 iulie 2019 prin care actorul Florin Călinescu a fost ales preşedintele acestei formaţiuni politice.

Instanţa a admis acţiunea formulată de preşedintele ales la Congresul din februarie 2019, Luminiţa Simoiu, prin care a solicitat, invocând încălcarea statutului partidului, anularea Consiliului Naţional al Partidului Verde, scrie Capital.

Consiliul Național a fost organizat la Bucureşti în data de 15 iunie 2019, unde s-a decis suspendarea Luminiței Simoiu din funcţia de preşedinte şi excluderea mai multor membri, printre care şi a prim-vicepreşedintelui Cristian Ţetcu, preşedintele CN al PV.

„Admite în parte cererea formulată de reclamanta Simoiu Adi-Maria Claudia Luminiţa în contradictoriu cu intervenientul forţat Partidul Verde. Anulează hotărârea şedinţei comune a Consiliului Naţional şi a Biroului Permanent al Partidului Verde din data de 15.06.2019. Anulează hotărârea Congresului Extraordinar al Partidului Verde din data de 20.07.2019”, se precizează în soluţia dată de Tribunalul Bucureşti.

Florin Călinescu, poziție dură cu privire la votul din România

Florin Călinescu s-a arătat foarte revoltat de modul în care românii au reacționat cu privire la ziua votului și a expus o părere fermă în ceea ce îi privește.

„În România votul ar trebui să fie obligatoriu sub sancţiune penală. Degeaba se duc câteva milioane să voteze când restul de ţară nu se duce. Nu există scârbă şi nescârbă, caterincă şi necaterincă. În ziua votului trebuie să se ducă 16-17 milioane şi să vedem ce vor.

Dacă 16 milioane ar trage linie la portocaliu, galben, roşu sau la lila, înţeleg că poporul român a intrat într-o grevă electorală. Şi partidele ar zice «Ce-am făcut, mă? Nu ne-a votat nimeni”, a declara marele actor.