Primăriția Capitalei i-a trimis astăzi o scrisoare deschisă ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care îi cere să spună ce măsuri va lua împotriva poluării, dat fiind că ministerul pe care îl conduce realizează politica la nivel naţional în domeniile protecţiei mediului înconjurător, economiei verzi, biodiversităţii, ariilor naturale protejate sau cel al schimbărilor climatice.

Mai jos redăm câteva pasaje din textul Gabrielei Firea:

„Vă reamintim că Municipiul București ocupă locul 4 în topul celor mai poluate orașe din România, după Iași, Cluj, Brașov. Nu v-am văzut preocupat de acțiunile autorităților locale din primele 3 municipii ca grad de poluare din Romania. Ați sărit direct la locul patru, cu interesul Dvs.

Totodată, am dori să aflam care sunt legile, reglementările și măsurile pe care le veți intreprinde, la nivel național, pentru a combate poluarea, in marile orașe, având în vedere faptul că aveți o responsabilitate nu doar în a sesiza anumite probleme, ci și a le rezolva concret, deoarece „Ministerul Mediului realizează politica la nivel naţional în domeniile protecţiei mediului înconjurător, economiei verzi, biodiversităţii, ariilor naturale protejate, schimbărilor climatice cu privire la toate sectoarele şi subsectoarele pe care le administrează, elaborează strategia şi reglementările specifice de dezvoltare şi armonizare a acestor activităţi în cadrul politicii generale a Guvernului, asigură şi coordonează aplicarea strategiei Guvernului în domeniile sale de competenţă, îndeplinind rolul de autoritate de stat, de sinteză, coordonare, reglementare, monitorizare, inspecţie şi control în aceste domenii”.

De aceea, vă invităm să participați la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului București (Bd. Regina Elisabeta, nr 47), etajul 1, sala 150, pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani și stadiul implementării acestora, împreună cu reprezentanții Primăriei Capitalei, ai primăriilor de sector și ai instituțiilor cu atribuții în combaterea poluării”

Te-ar putea interesa și: