Evenimentul Zilei > Actualitate > Finlandezii au un tratament-minune anticancer. Fără recidive şi atât de simplu
Finlandezii au un tratament-minune anticancer. Fără recidive şi atât de simplu

Finlandezii au un tratament-minune anticancer. Fără recidive şi atât de simplu

Finlandezii folosesc pentru extirparea unei tumori canceroase o nouă tehnică. Se pare că este una cu rezultate excelente: 90 la sută dintre pacienții pe care s-a utilizat această tehnică sunt în viaţă la 5 ani după intervenţie şi nu există semne că boala ar recidiva.

Este vorba despre tehnologia tridimensională.

În Finlanda, an de an,  medicii descoperă cel puţin 5000 de cazuri noi de cancer la prostată, aşa că tehnologia tridimensională utilizată pentru îndepărtarea formaţiunilor tumorale este o veste bună pentru pacienţii bolnavi de cancer. 

La spitalul central din oraşul Seinajoki, situat în sud-vestul Finlandei, numărul pacienţilor care au fost operaţi prin această metodă este de câteva sute. Din statisticile finlandezilor rezultă că metoda este foarte bună pentru că 90 la sută dintre aceştia sunt în viaţă la 5 ani după intervenţie şi nu există semne că boala ar recidiva.

Faţă de procedurile tradiţionale, intervenţia 3D îi oferă pacientului posibilitatea de a pleca a doua zi acasă, iar riscul apariţiei complicaţiilor post operatorii este aproape zero, conform TVR.