Evenimentul Zilei > International > Filmuleț scandalos apărut înaintea alegerilor din Moldova. Igor Dodon, surprins când masacra mai mulți mistreți. VIDEO
Filmuleț scandalos apărut înaintea alegerilor din Moldova. Igor Dodon, surprins când masacra mai mulți mistreți. VIDEO

Filmuleț scandalos apărut înaintea alegerilor din Moldova. Igor Dodon, surprins când masacra mai mulți mistreți. VIDEO

Un filmuleț în care apare fostul președinte al Republicii Moldova arată cum politicianul a vânat cu sânge rece mistreți care nu avea șanse de scăpare.

A fost făcut public un filmuleț cu Igor Dodon, președintele PSRM,  în timp ce împușcă mai mulți mistreți aflați într-un țarc. Imaginile au fost făcute publice cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare ce vor avea loc în Republica Moldova.

Igor Dodon a vânat mistreți care nu aveau nicio șansă de scăpare

Se vede cum fostul președinte al țării trage cu o pușcă cu lunetă și doboară câțiva mistreți la rând. Politicianul este binedispus și se amuză datorită performanței pe care a reușit-o. Se pare că filmulețul respectiv ar fi fost filmat pe vremea când Dodon deținea funcția de șef al statului. Și asta pentru că toate persoanele prezente la această acțiune i se adresează cu formula: „domn președinte”.

În video, Igor Dodon este îmbrăcat la cravată și este însoțit de mai multe persoane care oferă indicații despre animalele în care să se tragă cu arma, conform siteului agora.md.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este urmărit împreună cu oligarhul fugar Vlad Plahotniuc, de procurorii anticorupție de la Chișinău, într-un dosar de fraudă cu energie electrică de aproape 15 milioane de dolari. Cei doi sunt acuzați că ar fi pus la cale o schemă frauduloasă din 2008 prin care se importa energie electrică din Ucraina.

Acuzat în luna iunie într-un dosar de fraudă cu energie electrică

Procurorii și-au retras în luna iunie ordonanța de clasare a procesului penal și au redeschis dosarul, în cadrul unui proces de a avut loc Judecătoria sectorului Ciocana din Chișinău. În schema despre care se știa că erau implicați Igor Dodon și Zinaida Grecianîi, acum s-au găsit legături ce îl implică și pe oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

„Serviciul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a prezentat informații că jumătate din bani au ajuns la Vlad Plahotniuc. Dosarul e la Procuratura Generală. Zilele următoare, voi prezenta detalii”, afirma expertul în energie și fost consilier prezidențial, Sergiu Tofilat.

În 2017 un grup de experți în domeniul energetic a analizat schemele frauduloase cu intermediarii la importul de energie electrică deconspirate în câteva anchete ale Centrului de Investigații Jurnalistice în 2008, când Igor Dodon și Zinaida Greceanîi dețineau funcțiile de ministru al Economiei și, respectiv, premier.