Evenimentul Zilei > Justitie > Femeia care și-a aruncat pruncul, plasată sub control judiciar
Femeia care și-a aruncat pruncul, plasată sub control judiciar

Femeia care și-a aruncat pruncul, plasată sub control judiciar

Femeia din Sectorul 3 al Capitalei, care a șocat întreaga țară prin gestul său inuman, a fost plasată sub control judiciar.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a plasat-o sub control judiciar timp de 60 de zile pe femeia care și-a abandonat bebelușul nou-născut într-o pungă, pe o stradă sin sectorul 3.

Aceasta va fi supusă unei expertize psihiatrice, anunță Poliția Capitalei.

Bebelușul femeii în vârstă de 27 de ani a reușit să supraviețuiască la doar 3 grade Celsius. Medicii spun că dacă temperatura ar fi fost mai scăzută cu doar un grad în minus, micuțul nu ar fi reușit să supraviețuiască.

Exclusiv EVZ. Dezvăluiri sfâșietoare despre bebelușul abandonat pe stradă. Mama fugară a fost prinsă

Nou-născutul a fost dus la spital într-o pungă de bumbac, în scutec şi învelit doar cu un tricou, iar medicii au intervenit de urgență. Au reușit să-l stabilizeze, iar acum se simte bine. A primit și un nume – pentru că s-a născut în apropierea Crăciunului, i s-a spus Cristian. În plus a primit și numele Ștefan, după medicul care era de gardă marți-noapte.

Din primele informații reiese că femeia ar mai aveatrei copii. Polițiștii au ajuns la ea în baza declarațiilor făcute de martori.

Când a fost descoperit bebelușul?

Descoperire șocantă a fost făcută marți seară, în Sectorul 3 al Capitalei, acolo unde un bebeluș a fost găsit pe o stradă, abandonat într-o pungă. Micuțul prezenta semne vitale și a fost transportat de urgență la Spitalul „Marie Curie” de către un echipaj SMURD.

Bebelușul a fost găsit de câțiva trecători pe strada Fizicienilor, iar aceștia au sunat la numărul de urgență 112. Reprezentanții Poliției Capitalei au oferit primele detalii despre acest caz revoltător, în care o mamă și-a abandonat copilul la scurt timp după ce i-a dat naștere.

Femeia riscă să fie acuzată de tentativă de omor și să primească ani grei de închisoare, pentru gestul său inuman.

„Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri”

„În această seară, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată că în fața unui bloc din sectorul 3, într-o pungă, a fost găsit un nou-născut. La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 13, precum și echipaj de prim ajutor. Copilul a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Sursa foto: Știrile PRO TV