Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv EVZ. Dezvăluiri sfâșietoare despre bebelușul abandonat pe stradă. Mama fugară a fost prinsă
Exclusiv EVZ. Dezvăluiri sfâșietoare despre bebelușul abandonat pe stradă. Mama fugară a fost prinsă

Exclusiv EVZ. Dezvăluiri sfâșietoare despre bebelușul abandonat pe stradă. Mama fugară a fost prinsă

Polițiștii bucureșteni de la „Omoruri” au găsit-o femeia care, imediat după ce a adus pe lume un băiețel, l-a abandonat în fața intrării unui bloc din Capitală. EVZ fă prezintă detalii în exclusivitate.

UPDATE. Femeia are 27 de ani și mai are trei copii. Polițiștii au ajuns la ea în baza declarațiilor făcute de martori. Aceasta a fost dusă la Institutul de Medicină Legală.

Situația este extrem de complicată în acest caz, în care acuzația îndreptată asupra mamei este de tentativă de omor, deoarece nașterea nu a fost asistată medical și, prin urmare, nu este înregistrată în nici o unitate spitalicească. În timp ce bebelușul abandonat este monitorizat de doctorii de la Spitalul ”Marie Curie”, au încercat să dea de urma mamei sau a complicilor ei și cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

La adăpostul întunericului, cineva – mama copilașului sau o persoană din anturajul ei -, a lăsat, marți, în fața scării unui bloc din strada Fizicienilor o mogâldeață, un băiețel născut cu doar câteva ore înainte. Norocul micuțului a fost că unul dintre locatarii imbobilului, o femeie care se întorcea acasă, a descoperit punga din plastic în care era bebelușul, înfășurat într-un material textil, înainte ca acesta să înghețe și să moară de frig sau din lipsei asisteței medicale. Firește, acela a fost momentul în care autoritățile au declanașat ancheta care o vizează pe mama noului născut.

Bebelușul, născut cu doar câteva ore înainte de abandon, ar fi putut muri de frig

Copilașul a intrat în regim de urgență într-un program de supraveghere al medicilor de la Spitalul Clinc de Copii ”Marie Curie”. Fiind născut prematur, așa cum au arătat-o primele investigații de specialitate ale neonatologilor, băiețelul a fost pus într-un incubator unde va sta atâta vreme cât vor considera specialiștii.

”Chiar dacă starea de sănătate a copilașului pare să fie una bună, echilibrată, faptul că este născut prematur a necesitat folosirea incubatorului cu ajutorul căruia îi sunt monitorizate funcțiile vitale. Bebelușul, născut cu doar câteva ore înainte de a fi abandonat, a avut mare noroc că a fost găsit la timp pentru că exista riscul să moară de frig sau din cauza uor complicații ce pot apărea după naștere dacă nu există supraveghere medicală. Copilul va sta la încubator atât timp cât vor considera medicii”, ne-au explicat surse apropiate anchetei.

Investigatorii studiază înregistrările camerelor stradale de supraveghere

În timp ce de copilaș se ocupă medicii, cea care i-a dat viață și mai apoi l-a abandonat pe stradă, în noapte, polițiștii de la ”Omoruri” au găsit-o pe mamă. Anchetatorii au folosit orice informație care le-a parvenit în urma investigațiilor de teren sau de la diverse surse, dar au studiat și imaginile captate de camerele de luat vederi din zonă. Fie că este vorba de echipamentele stradale, ale primăriei, fie de cele ale unor persoane private (locatari sau proprietari de magazine).

Însă, căutările au fost extrem de anevoiase deoarece punga în care a fost pus băiețelul putea fi lăsată pe stradă de oricine. E vorba de un bagaj mic care nu atrage atenția nimănui, mai ales noaptea. În plus, cea care a adus pe lume bebelușul nu a născut într-un spital, ci neasistat, fără suport medical.

„Vorbim de o femeie care atunci când a fost gravidă nu s-a înregistrat, cum nu a înregistrat nici nașterea prematură. Copilașul abandonat a venit pe lume în cine-știe-ce loc: într-o casă, într-o mașină, pe stradă…Oricum, fără medic sau asistent, iar la doar câteva ore de la naștere a fost abandonat. Mama sau cineva din anturajul ei puteau lăsa copilul în stradă. Suntem în legătură cu toate spitalele din țară și dacă o femeie cu probleme apărute după o naștere recentă cere ajutor medical vorm fi alertați.

Încercăm să dăm de urma femeii sau a complicilor ei și vizionînd imaginile surprinse de camerele de supraveghere stradale din împrejurimi. Astel, încercăm să refacem drumul celui care a abandonat copilul. Poate e ceva care ne atrage atenția”, ne-au dezvăluit surse judiciare, înainte de găsrea femeii.

Bebelușul ar putea intra în grija statului

Gestul mamei care și-a abandonat copilașul imediat după naștere se traduce din punct de vedere juridic prin acuzația de tentativă de omor. Copilașul va intra, în funcție de evoluția cazului, în grija statului, dar el nu va putea părăsi spitalul decât după ce medicii se vor asigura că starea lui de sănătate este una echilibrată, fără riscuri care să ducă la complicații.