Evenimentul Zilei > Social > Spitalul „Marie Curie” nu mai poate interna nici măcar urgenţele! Care sunt cauzele
Spitalul „Marie Curie” nu mai poate interna nici măcar urgenţele! Care sunt cauzele

Spitalul „Marie Curie” nu mai poate interna nici măcar urgenţele! Care sunt cauzele

Secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Marie Curie este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele, au precizat reprezentanţii spitalului într-un comunicat transmis miercuri.

Pe lista de așteptare de la secția TINN a spitalului sunt 19 bebeluși, în condițiile în care sunt internați 7 nou-născuți peste capacitatea de 27 de paturi. Situația este actualizată în timp real pe site-ul spitalului.

„Secția condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelență în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele”,  se mai arată în comunicat.

Referitor la informaţiile prezentate în spaţiul public de către domnul dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef de secţie TINN (terapie intensivă nou-născuţi) şi coordonator al Programului TINN din cadrul spitalului MS Curie, precizăm următoarele: poziţia exprimată de doctorul Cîrstoveanu este personală şi nu angajează conducerea Spitalului MS Curie. Cei 30 de nou-născuţi decedaţi de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cîrstoveanu, nu au fost internaţi în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de aşteptare conform afirmaţiilor dr. Cîrstoveanu. Secţia condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelenţă în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele,  afirmă sursa citată.

Mai mult, Spitalul „Marie Curie” anunță că astăzi a primit de la Ministerul Sănătății 800.000 de lei pentru Terapia Intensivă Nou Născuți, care este „suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele” / 19 bebeluși sunt pe lista de așteptare pentru internare

În legătură cu finanţarea acordată programului TINN de către Ministerul Sănătăţii, precizăm că sumele alocate până azi însumează 1,3 milioane lei; în cursul zilei de azi s-au mai primit 800.000 lei, menţionează reprezentanţii unităţii medicale.

Precizările vin în contextul unor afirmaţii făcute de Cătălin Cîrstoveanu despre activitatea Secţiei de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Spitalul Marie Curie.

Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii vor începe miercuri o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului Marie Curie, inclusiv la Secţia ATI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: