Evenimentul Zilei > International > FÂŞIA GAZA: BOMBE israeliene contra RACHETE palestiniene
FÂŞIA GAZA: BOMBE israeliene contra RACHETE palestiniene

FÂŞIA GAZA: BOMBE israeliene contra RACHETE palestiniene

Israelul a răspuns prin bombardament aerian asupra poziţiilor Hamas atacului palestinian cu rachetă de marţi dimineaţă. În Fâșia Gaza luptele continuă, fără speranţa vreunei reconcilieri.

Armata israeliană a răspuns cu bombardament aerian asupra pozițiilor Hamas din Fâșia Gaza atacului palestinian cu rachetă de marţi dimineaţă. Loviturile au fost date în partea vestică, centrală şi sudică a acestui teritoriu.

Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf al-Qedra, deşi în aceste părţi ale teritoriului au fost deplasate şi stăteau pregătite echipe de salvare, nu au fost raporatate pagube. De asemenea, din fericire, nici racheta palestiniană nu a produs pagube, potrivit Radioului israelian, atacul fiind revendicat de o grupare afiliată organizației teroriste Statul Islamic (SI).

De menţionat că Autoritatea Palestiniană a fost scoasă din Fâșia Gaza de către Mişcarea Hamas în anul 2007, ea nemaiexercitându-şi prerogativele decât în Cisiordania ocupată, separată de Fâșia Gaza prin teritoriul israelian.

Conflictul dintre cele două mişcări este ireconciliabil, poziţiile lor rămânând complet adverse, în pofida oricăror încercări de nivelare, conform stiripesurse.ro