În urmă cu mai bine de 10 ani, Mihai Grigore a fost abandonat de mamă după ce aceasta l-a silit să cerșească. Copilul avea 3 ani când, împreună cu tatăl, s-au mutat în locuința unei bătrâne invalide care a fost împresionată de situația celor doi. Când femeia a murit, rudele acesteia i-au evacuat din locuința situată într-un bloc din cartierul bucureștean Vitan. Vecinii i-au lăsat să ocupe temporar spălătoria, însă aceasta a devenit locuința lor permanentă. Mihai a ajuns acum la vârsta de 14 ani și, deși ar avea nevoie de buletin, nu poate să-și facă actul de identitate pentru că nu are niciun domiciliu. Pentru că vecinii nu vor să-l ia în spațiu, soluția ar fi domiciliul din buletinul tatălui. Acesta însă vine „acasă” doar din când în când duhnind a alcool.

Ajutat de doi români din Spania

Prin bunăvoinţa vecinilor, a unei reprezentante de la OPTIblu, Ildico Alecu, și a voluntarilor campaniei „O şansă copiilor de la ţară” s-a reușit amenajarea unei camere în spălătoria imobilului din Vitan. Mihai vrea acum să devină și el voluntar pentru a-i putea ajuta pe alții. O experiență plăcută pentru Mihai a fost aceea în care un cuplu de români din Spania aflând de povestea sa de pe Internet l-au luat pe băiat într-o vacanță la țară.

Mihai spune că a fost o experiență inedită să trăiască într-o gospodărie cu animale în care proprietarii se ocupă cu agricultura. Aceștia îi mai trimit din când în când băiatului bani și mâncare.

Acum, Mihăiță așteaptă să plece la mare împreună cu voluntarii din proiectul Vacanță de vis. Spune că nu a văzut marea niciodată și că numără zilele rămase.

Cum puteți ajuta

  • Contactați echipa „O șansă copiilor de la țară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287

Donațiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ ziaruldelatara.ro