Populara producție va fi reluată, spre bucuria fanilor, printr-o nouă serie limitată de 10 episoade produsă de Showtime. Seria limitată îi reuneşte pe actorul Michael C. Hall – care a câştigat un Glob de Aur şi a primit 6 nominalizări la Emmy pentru interpretarea criminalului în serie/expertului în pete de sânge al Departamentului de Poliţie din Miami – cu producătorul executiv Clyde Phillips, a anunţat miercuri Showtime.

Producţia va începe în prima parte a anului viitor, cu o premieră planificată pentru toamna lui 2021.

Dexter este un serial atât de special, atât pentru milioanele sale de fani, cât şi pentru Showtime, deoarece această producţie revoluţionară a ajutat reţeaua noastră de televiziune să devină extrem de cunoscută în urmă cu mulţi ani”, a declarat Gary Levine, preşedintele Showtime Entertainment, într-un comunicat.

„Ne-am gândit să reluăm acest personaj unic doar dacă am fi găsit o imagine creativă care să fie cu adevărat demnă de genialul serial original. Ei bine, sunt bucuros să vă spun că (producătorul executiv) Clyde Phillips şi Michael C. Hall au găsit-o”, a adăugat Gary Levine, potrivit Reuters şi USA Today.

Showtime nu a oferit niciun detaliu despre acţiunea noii serii şi nici dacă celelalte personaje principale ale serialului vor reveni.

Antieroi ambigui

 În 2009 a apărut un joc video bazat pe acțiunea primului sezon, produs de Icarus Studios, jocul fiind disponibil și în platforma iPhone, ca mai târziu să apară pe iPad și pe PC, dar și pe Android.

Cele 8 sezoane din „Dexter” au fost difuzate până în 2013, serialul obţinând numeroase premii şi consolidând o preferinţă pentru antieroi ambigui din punct de vedere moral în televiziunea americană, între care Tony Soprano, şeful mafiei din „The Sopranos”, şi carismaticul Don Draper din „Mad Men”.

Numele personajului principal, Dexter, a fost ales pentru că în latină înseamnă mâna dreaptă, având termenul antitetic de mâna stângă, fapt care reflectă partea întunecată care-l domină pe erou. Ideea lui Jeff Lindsay, autorul romanului ecranizat de Showtime, Darkly Dreaming Dexter, a fost ca numele personajului să reflecte aparența normală a acestuia.