Evenimentul Zilei > Justitie > Cel mai sângeros criminal din Europa, închis în România. A cerut eliberarea condiționată!
Cel mai sângeros criminal din Europa, închis în România. A cerut eliberarea condiționată!

Cel mai sângeros criminal din Europa, închis în România. A cerut eliberarea condiționată!

Este vorba despre Konstantinos Passaris, care în prezent are de executat cinci condamnări la închisoare pe viață. Acesta este închis la penitenciarul Gherla.

Konstantinos Passaris, unul dintre cei mai temuți criminali încarcerați în România, a depus o cerere de eliberare condiționată pentru a ajunge din nou printre oameni, deși are de executat cinci condamnări la închisoare pe viață.

La începutul acestei luni, Konstantinos Passaris a deschis procesul în care a solicitat eliberarea condiționată, la scurt timp după ce o instanță a decis extrădarea sa în Grecia, pentru punerea în aplicare a mai multor mandate de arestare.

Temutul criminal nu a avut câștig de cauză. În urmă cu doar câteva zile, judecătorii s-au pronunțat în cauză. Magistrații i-au respins cererea de eliberare condiționată și au dispus rediscutarea situației abia după data de 26 august 2021.

„În temeiul dispozițiilor art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 Cod penal 1969 cu aplicarea art. 5 Cod penal, respinge cererea de liberare condiționată formulată de petentul Konstantinos Passaris, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad și dispune rediscutarea situației petentului după data de 26 august 2021.
În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă petentul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Dispune virarea din fondurile Ministerului Justiției în contul Baroului Arad a sumei de 313 lei reprezentând onorar avocat din oficiu. Cu drept de contestație în 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraților.


Konstantinos Passaris execută în penitenciarele din România o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, dar el are şi în Grecia o sentinţă cu patru condamnări pe viață, plus alţi 49 de ani de puşcărie pentru crime, tentative de omor şi jafuri armate.

E considerat unul dintre cei mai sângeroși criminali din Europa, iar faptele lui sunt consemnate întocmai în cele opt mandate europene de arestare prin care autorităţile elene au cerut recent predarea lui în Grecia.

Prima infracțiune a comis-o la vârsta de 6 ani!

S-a scris despre Konstantinos Passaris că a fost delicvent din copilărie şi că a urmat modelul tatălui, Evangelos Passaris, care era, la rându-i, un infractor.

În interviul acordat anul trecut publicației elene Prothotema, Konstantinos Passaris povesteşte despre prima lui hoție. Avea 6 ani. O jucărie furată şi o lecţie ratată I-a plăcut o jucărie şi a furat-o.

După ce a ajuns acasă, tatăl lui, aflând ce a făcut, l-a obligat să ducă jucăria la magazin și să-şi ceară scuze vânzătorului.

„Pe urmă, tata a mers, a cumpărat jucăria și mi-a dat-o înapoi. Asta nu m-a ajutat deloc, nu am învățat nimic”, a mărturisit Passaris.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: