Criminalul Dexter revine să şocheze România

Criminalul Dexter revine să şocheze România

Deşi a fost întâmpinat cu proteste, serialul „Dexter” a cunoscut un succes enorm în America. După ce a rulat la Pro TV, de astăzi este preluat de Pro Cinema.

„Dexter” (2006), unul dintre cele mai provocatoare şi controversate seriale, va fi difuzat la Pro Cinema, în fiecare zi de vineri, începând cu miezul nopţii.

Producţia îl are la bază pe Dexter Morgan, personajul creat de scriitorul Jeff Lindsay şi interpretat de actorul Michael C. Hall, care reprezintă tipul de angajat ideal. El lucrează într-un laborator criminalistic al Poliţiei din Miami, dar aceasta este ocupaţia din timpul zilei. Noaptea, lucrurile se schimbă: în spatele simbolului dreptăţii se ascunde un criminal în serie foarte periculos.

În copilărie, el fusese traumatizat de felul în care mama sa a fost ucisă, şi acum alege să-i pedepsească pe toţi criminalii care au scăpat de justiţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul în care CBS a anunţat că intenţionează să difuzeze serialul „Dexter” (2007), s-a iscat o serie de controverse.

O organizaţie nonprofit, care avea ca scop educarea părinţi lor cu privire la conţinutul televiziunii, a protestat faţă de decizie, menţionând că producţia îi constrânge pe telespectatori să simpatizeze un criminal în serie. Organizaţia i-a avertizat pe cei care aveau de gând să sponsorizeze serialul că se vor confrunta cu aceleaşi proteste.

În ciuda tuturor acestor scandaluri, serialul a avut parte de un succes imens, câştigând două Globuri de Aur. Cei mai mulţi fani au apreciat intriga şi modul în care au fost construite personajele.

Cazuri reale de crimă

În decembrie 2008, un scenarist, Mark Twitchell, a fost acuzat de uciderea unui bărbat de 38 de ani. Detectivul care a anchetat cazul a declarat că există multe informaţii care sugerează că suspectul s-a raportat la personajul Dexter Morgan ca la un idol. Un alt caz a fost cel al unui adolescent de 17 ani care l-a strangulat pe fratele său mai mic (10 ani), iar asemănările s-au îndreptat tot spre Dexter.