Evenimentul Zilei > International > Mai tare decât Cattani. Românul în fața căruia tremură vestita mafie siciliană
Mai tare decât Cattani. Românul în fața căruia tremură vestita mafie siciliană

Mai tare decât Cattani. Românul în fața căruia tremură vestita mafie siciliană

Un român care lucra la o fermă din sudul Siciliei a devenit ținta membrilor temutei mafii, care vor să se răzbune după ce acesta a comis două crime înfiorătoare. Motivul este incredibil.

Florin Scurtu, un tânăr de 22 de ani, a fost reținut de carabinieri, după ce a fost căutat timp de câteva zile de mai mulți membri ai mafiei siciliene pentru răzbunare. Și așa, nu este sigur că Scurtu va scăpa de răzbunarea mafiei.

Românul lucra ca și cioban la o fermă de oi și este acuzat că, în luna iunie 2020, i-ar fi ucis pe frații Filippo și Calogero La Monaco, primul de 74 de ani și al doilea de 76 de ani. Crima ar fi avut loc pe data de 14 iunie, undeva în apropiere de localitatea Delia, din provincia Caltanisseta.

Deși a fost arestat, carabinierii din Caltanisseta spun că nu este clar care a fost mobilul crimei. Cert este faptul că românul a mers la locuința celor doi frați pentru a discuta cu aceștia. Apoi, cei doi au fost găsiți morți, pe un câmp din apropierea casei acestora, unul lângă o mașină care a fost incendiată, cel mai probabil tot de criminal, iar al doilea la o distanță de o sută de metri.

„Crima a fost brutală”

Colonelul de carabinieri Baldassare Daidone, de la Unitatea de Carabinieri din Caltanisseta, a declarat că la audieri, românul ar fi spus că i-a ucis pe cei doi italieni pentru că aceștia i-ar fi reproșat că a păscut oile pe terenurile lor. „Crima a fost brutală. În ziua crimei, Scurt a mers la cei doi frați pentru o discuție, care a degenerat într-un scandal iar de acolo până la crimă nu a mai fost decât un mas. Prima dată, Scurtu l-a lovit pe Filippo, cu o piatră, în zona capului, iar mai apoi pe Calogero, care avea probleme cu mersul, folosindu-se de un baston”, a declarat colonelul de carabinieri.

Deși pare plauzibil mobilul crimei, carabinierii au și un dubiu care se referă la persoana celor două victime. Familia La Monaca, originară din Canicatti, este bine cunoscută în municipiul Agrigento pentru o serie de evenimente sângeroase în care a fost implicată la începutul anilor 1990. Un al treilea frate al celor doi bărbați, uciși în iunie 2020, Antonino, a fost împușcat mortal la 27 decembrie 1990, în fața unui bar din centrul localității Canicattì. O ambuscadă în stil mafiot care, totuși, nu a fost niciodată clarificată.

Crima a avut loc la începutul războiului dintre Cosa Nostra și famila Stidda, care a însângerat centrul Siciliei. A fost prima dintr-o lungă serie de crime. La acea vreme, frații Filippo și Calogero La Monaca ajunseseră în centrul unei anchete, suspectați de o altă crimă. Alibiul lor a fost verificat pentru acea infracțiune, dar apoi ancheta nu a dus la nimic. Două surori ale victimelor conduc în schimb un cunoscut magazin de bijuterii în sat. Din acest motiv, carabinierii susțin că un alt motiv al celor două crime a fost o posibilă răzbunare a mafiei care nu iartă și nu uită.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: