Evenimentul Zilei > Actualitate > Mafia siciliană Cosa Nostra, lovită în plin! „Ucigașul din închisoare” n-a avut scăpare!
Mafia siciliană Cosa Nostra, lovită în plin! „Ucigașul din închisoare” n-a avut scăpare!

Mafia siciliană Cosa Nostra, lovită în plin! „Ucigașul din închisoare” n-a avut scăpare!

Carabinierii au pus aplicare un ordin de arestare a 21 de persoane anchetate pentru apartenenţă la mafie, trafic și trafic de droguri, extorcare și agresiuni în stil mafiot.
Mai mult decât atât, unii dintre suspecți au fost deja identificați drept principali și autori în cazul Dario Chapan  care a fost omorât în octombrie 2016. Cei 22 sunt acuzaţi deocamdată pentru apartenenţă la Mafia, formarea unui grup infracţional pentru trafic ilegal cu narcotice, posesie şi trafic de narcotice, atacuri şi extorcări multiple. Folosirea metodelor Mafiei în delictele comise este evidenţiată în acuzaţii.

Ancheta a făcut posibilă reţinerea lui Benedetto La Motta , în vârstă de 62 de ani, potrivit referentului de investigații pentru zona Riposto a familiei Cosa Nostra din Santapaola-Ercolano, precum și a celor mai loiali colaboratori ai săi, inclusiv în vârstă de 76 de ani. Antonino Marano , cunoscut drept „Ucigașul din închisoare”.

Poliţia italiană a arestat 22 de persoane suspecte ca fiind membri ai Mafiei siciliene Cosa Nostra.

Presupusul lider mafiot Benedetto La Motta, în vârstă de 62 de ani, care a condus clanul Santapaola-Ercolano, se numără printre cei reţinuţi, împreună cu unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi, printre care şi Antonino Marano, în vârstă de 76 de ani şi cunoscut de asemenea sub numele de „Ucigașul din închisoare”.

Mazzata către clanul Santapaola-Ercolano: arestat șeful „Iddu” și „zu Nino”

După ce a stat 47 de ani în detenţie, Marano a fost eliberat în decembrie 2014, dar poliţia suspectează că el a comis încă un asasinat împreună cu La Motta în octombrie 2016.

Cei 22 sunt acuzaţi deocamdată pentru apartenenţă la Mafia, formarea unui grup infracţional pentru trafic ilegal cu narcotice, posesie şi trafic de narcotice, atacuri şi extorcări multiple. Folosirea metodelor Mafiei în delictele comise este evidenţiată în acuzaţii.

Dintre cei 22, 14 au fost duși la închisorile din Catania, Siracuza, Messina, Caltanissetta, Milano și Lecce, ceilalți 7 suspecți sunt în închisorile în care erau deja reținuți, în timp ce pentru un suspect, aflat în prezent în în străinătate, a fost demarată procedura de solicitare a unui mandat de urmărire internaţional.

Operațiunea face parte dintr-o activitate specifică de aplicare a legii lansată împotriva familiei Cosa Nostra din Catania Santapaola-Ercolano atât în ​​capitală, cât și în provincie, prin utilizarea unor componente de investigație extrem de specializate pentru a combate infiltrarea asociației în sectorul activităților economice, precum și al companiilor, informează lasiciliaweb.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.