Evenimentul Zilei > Justitie > Familia Becali a primit vestea atât de aşteptată. În prim-plan apar mulţi bani
Familia Becali a primit vestea atât de aşteptată. În prim-plan apar mulţi bani

Familia Becali a primit vestea atât de aşteptată. În prim-plan apar mulţi bani

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pronunțat la sfârșitul lunii trecute soluția definitivă în procesul în care ANAF și Administrația Finanțelor Publice Sector 1 s-au judecat 5 ani cu firma SC Becali Sport SRL, care a fost înfiinţată de fraţii Ioan (Giovanni) şi Victor Becali.

Familia Becali a primit vestea atât de aşteptată. În prim-plan apar mulţi bani. Jurnaliştii de la justnews.ro anunţă că aici s-a ajuns după o luptă lungă în justiţie.

„După o inspecţie fiscală ce a durat peste 7 ani şi alţi 5 ani de procese, autorităţile statului vor recupera de la Becali Sport SRL mai puţin de un milion de lei”, arată sursa citată.

ANAF și AFPS 1 s-au judecat cu firma SC Becali Sport SRL pentru mai multe acte ce au rezultat din activitățile de inspecție fiscală (n.r. – decizii de impunere și acte administrative fiscale).

„Respinge recursurile declarate de recurentele-pârâte Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti în nume propriu şi în reprezentarea Administraţiei Finanţelor Publice Sector 1 a Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi recursul incident declarat de recurenta-reclamantă S.C. Becali Sport S.R.L. împotriva sentinţei nr.4847 din 11 decembrie 2017, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 31 martie 2021”, au anunţat magistraţii.

„Admite excepția inadmisibilității excepțiilor de nelegalitate, invocată de pârâta ANAF. Respinge excepțiile de nelegalitate a adresei din 23.05.2008 și comunicării din 02.03.2015, ca inadmisibile. Admite excepția inadmisibilității criticii reclamantei privind lipsa avizului de inspecție fiscală, invocată de pârâta ANAF.

Giovanni şi Victor Becali

Familia Becali a primit vestea atât de aşteptată

Admite în parte acțiunea formulată de reclamanta Becali Sport SRL, în contradictoriu cu pârâții Agenția Națională de Administrare Fiscală și Administrația Finanțelor Publice Sector 1 București. Admite excepția prescripției dreptului organelor de inspecție fiscală de a stabili obligațiile fiscale, invocată de reclamantă.

Anulează, în parte: Decizia privind soluționarea contestației nr. 111/26.04.2016 și Decizia de impunere  nr.F-S1 241/21.10.2015, în limita obligațiilor fiscale pentru anii 2003 – 2007, ca fiind prescrise. Menține deciziile, în ce privește debitele și accesoriile de plată aferente anilor 2008-2010 pentru impozitul pe profit și impozitul pe dividende și respectiv în cazul taxei pe valoarea adăugată, astfel: impozit pe profit – 434.081 lei, din care: impozit stabilit suplimentar – 199.543 lei, dobânzi – 204.607 lei , penalități – 29.931 lei.

taxa pe valoarea adăugată – 466.572 lei din care: tva  stabilită suplimentar – 188.375 lei, dobânzi – 207.323 lei, penalități – 70.874 lei”, stabiliseră, printre altele, judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) înaintea soluţiei ÎCCJ.

Cine conduce firma Becali Sport SRL?

Practic, inspecția fiscală demarată la firma Becali Sport SRL a durat cumulat 10 luni, dar s-a consumat într-un de-a lungul a 7 ani si 224 de zile (06.03.2008 – 15.10.2015).

La această durată s-a ajuns din cauza răspunsurilor aşteptate de la autorităție fiscale din Marea Britanie, Italia și Turcia. Este vorba despre respectiv contractele de transfer de fotbaliști încheiate cu CHELSEA FOOTBALL CLUB (n.r. – transferul lui Adrian Mutu), PIACENZA FOOTBALL CLUB SPA și BURSASPOR FOOTBALL CLUB.

Amintim că Becali Sport SRL a fost înființată în 2001 de frații Victor și Ioan Becali. Din 2016, firma a raportat cifră de afaceri zero. Acționariatul firmei a fost reprezentat în ultimii ani de soția lui Victor și fiica lui Ioan Becali. În prezent 99% dintre acțiuni sunt deținute de Alina Natură-Becali, conform justnews.ro.