Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali a găsit vinovatul după înfrângerea FCSB. „Ne consideră sclavi”
Gigi Becali a găsit vinovatul după înfrângerea FCSB. „Ne consideră sclavi”

Gigi Becali a găsit vinovatul după înfrângerea FCSB. „Ne consideră sclavi”

Gigi Becali, patronul FCSB, nu este afectat de faptul că echipa sa a pierdut Supercupa României în fața celor de la CFR Cluj.

FCSB a pierdut Supercupa României în fața celor de la CFR Cluj. Dar Gigi Becali a declarat că nu este afectat de această înfrângere. Latifundiarul din Pipera acuză Federația Română de Fotbal că nu a dat bani echipelor participante.

„Nu mă interesează! Nu sunt supărat! Ce trofeu? Sunt supărat când pierdem bani. Trofeu e când există înțelegere între oameni, când te întreabă și pe tine, nu când faci ceva pentru că așa ți se spune! Dar dacă ei sunt stăpâni și noi sclavi…

Când unii organizează și nu îți dau niciun ban ție, iau ei banii și îți spun ”Vino, mă, să joci aici!”. Nici măcar bun simț… Puteau să întrebe ”Bă, jucăm la Ploiești. Vă convine?”. Ei au zis ”Uite, noi, ca niște stăpâni, am stabilit să jucați aici. Veniți voi ca niște sclavi”. Așa că am zis și eu să fac 5 schimbări la pauză.

FCSB a pierdut Supercupa României în fața celor de la CFR Cluj

Dacă tot suntem sclavi, ne distrăm și noi cu ce putem să facem, dacă tot avem stăpâni. Băi stăpânilor, e adevărat că suntem niște sclavi, că așa e în România. Îi pui pe funcție și după sunt stăpâni! Atunci, eu ce să fac? Eu, sclavul… Până și ăia de munceau în cariera de piatră primeau mâncare, niște bani. Aici e ”Sclavule, nu primești niciun ban! Sclavule, plătești și transportul. Tu joci, sclavule!”. Ce-i asta, mă? Ce să fac? Să-l iau în serios pe stăpân?” , a spus Gigi Becali pentru GSP.

„Dacă dădeau 25.000 de euro pentru echipa care pierde și 75.000 pentru câștigătoare și dacă ne întrebau pe ce stadion vrem să jucăm…. Au zis ”Sclavilor, veniți să jucați la Ploiești! Sclavilor, plătiți benzina la autocar!”.

Dacă te comporți așa, la fel mă comport și eu! Nu aveam ce să fac. Ce am zis ”Dacă ei ne consideră sclavi, fac și eu o chestie”. I-am spus lui Petrea ”Bă Petrea, fă un experiment! Distrează-te. Folosim meciul ăsta ca un antrenament, ca să găsim soluții”. Asta a făcut. Asta a fost.

Mircea Sandu era alt om, vorbea cu noi. Ne întreba ce vrem, ce să facem. Avea calitate, nu se făcea stăpân! Și eu nu am nicio prietenie cu el. Acum, cei din Federație au luat banii de la televiziuni și din publicitate, vreo 3-400.000 de euro, și dau geci, tricouri, mingi și prime celor de la județ și din Liga a 4-a și le spun ”Voi votați ce vrem noi, ca să putem să-i punem pe sclavi…”. Păi, tu câștigi bani pe munca mea, că eu sunt sclav, și banii ăia îi folosești ca să mă stăpânești mai bine? Sau ce?

Eu nu aș accepta, dar nu am ce face. De ce? Trebuie să mă supun. Dacă din 16 erau 10 sclavi cu mine, ne războiam cu ei. Dar eu sunt singur și nu am ce să fac! E o chestie tiranică, de la Stalin și Lenin. Sunt săracii împotriva bogaților. E o idee marxistă-stalinistă-comunistă”, a mai declarat omul de afaceri.