Evenimentul Zilei > Economie > Faliment la o companie a lui Ioan Niculae. 250 de oameni au rămas fără loc de muncă
Faliment la o companie a lui Ioan Niculae. 250 de oameni au rămas fără loc de muncă

Faliment la o companie a lui Ioan Niculae. 250 de oameni au rămas fără loc de muncă

O societate deținută din umbră de Ioan Niculae a dat faliment, iar oamenii au rămas fără loc de muncă.

Faliment la o companie a lui Ioan Niculae. 250 de oameni au rămas fără serviciu. Decizie cu implicații majore, care afectează mulți angajați, dar și România, din punct de vedere al bugetului. Curtea de Apel București a respins apelul înaintat de Chemgas Holding Corporation. Compania care operează combinatul chimic Slobozia. Societatea deținută indirect de Ioan Niculae a intrat astfel în faliment.

250 de angajați au ajuns șomeri, România a înregistrat o nouă pagubă majoră

„Respinge cererea de repunere în termen formulată de apelanta Riverside Development Limited ca neîntemeiată. Admite excepţia tardivităţii. Anulează apelul declarat de către apelanta Riverside Development Limited Desigh INC ca tardiv formulat. Respinge apelul incident ca neîntemeiat.

Respinge apelul declarat de către apelanta debitoarea Chemgas Holding Corporation SRL ca nefondat. Respinge cererea de suspendare a executării sentinţei apelate ca rămasă fără obiect. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca nefondată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25.02.2021”. Este decizia instanței, conform g4media.ro.

Astfel, magistrații de la Curtea de Apel București au confirmat decizia luată de Tribunalul Ialomița, anul trecut. În aceste condiții, 250 de oameni au rămas fără loc de muncă. Pe de altă parte, statul român nu mai poate recupera datorii de aproximativ 90 de milioane de euro.

Faliment la compania deținută discret de Ioan Niculae

Conform informațiilor de la Registrul Comerțului, Chemgas Holding Corporation este deținută de off-shore-ul Riverside Development Ltd din Belize, cu 99,9999%. Reprezentată legal de Soteroulla Michael, în calitate de administrator, şi în şedinţa AGA de Cosmin Sebastian Ionescu, 44 de ani, care deține și 0,0001 din companie.

Chemgas deține 0,5% din IC Tooling SRL, alături de Intergaz-Est din Zimnicea și Viromet SA din Victoria. Intergaz-Est este deținută de companiile Interagro și Bio Fuell Energy. Interagro este reprezentată de Nicoleta Toncea, partenera lui Ioan Niculae.

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul echipei Astra Giurgiu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. În dosarul Interagro. În 2015, el a mai primit o sentință de doi ani și jumătate cu executare în dosarul „Mită la PSD”.