Evenimentul Zilei > Justitie > Încă o lovitură pentru DNA Ploieşti. Ce a decis Curtea de Apel cu privire la unul dintre cele mai celebre dosare
Încă o lovitură pentru DNA Ploieşti. Ce a decis Curtea de Apel cu privire la unul dintre cele mai celebre dosare

Încă o lovitură pentru DNA Ploieşti. Ce a decis Curtea de Apel cu privire la unul dintre cele mai celebre dosare

Încă o lovitură pentru DNA Ploieşti! Ce a decis Curtea de Apel Prahova. Este vorba despre dosarul instrumentat de procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu. 
Încă o lovitură pentru DNA Ploieşti! Ce a decis Curtea de Apel Prahova. Este vorba despre dosarul instrumentat de procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu.
Dosarul instrumentat de procurorii Onea și Negulescu împotriva foștilor șefi ai Serviciului Județean Anticorupție Prahova a picat. Potrivit Luju.ro, Curtea de Apel Ploiești a retrimis cauza judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Prahova.

Încă o lovitură pentru DNA Ploieşti! Ce a decis Curtea de Apel cu privire la unul dintre cele mai celebre dosare

Potrivit sursei menţionate, de mai bine de patru ani, DNA nu reușește să treacă de cameră preliminară. Este dosarul în care au fost trimiși în judecata foștii șefi ai Serviciului Județean Anticorupție Prahova.
Dosarul în cauză a fost instrumentat de către cunoscuţii Mircea Negulescu și Lucian Onea foști procurori la DNA Ploiești. Între timp fiind inculpați chiar în dosarul privindu-i pe foștii șefi ai Serviciului Anticorupție Prahova.

Încă o lovitură pentru DNA Ploieşti!

În decembrie 2016, DNA Ploiești a anunțat trimiterea în judecată a foștilor șefi ai Serviciului Județean Anticorupție Prahova și a altor inculpați:
Constantin Ispas, comisar șef și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, acuzat de trafic de influență, luare de miță, cercetare abuzivă în formă continuată, divulgarea informațiilor secrete de stat, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată;
-Mihail Emanuel Saghel, ofițer de poliție judiciară, șef Serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, acuzat de șantaj, luare de miță, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în forma continuată;
-Rădulescu Ionuț Adrian, ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova, acuzat de cercetare abuzivă în formă continuată;
-Riștea Constantin-Sebastian, acuzat complicitate la infracțiunea de luare de mită.

De mai bine de patru ani, dosarul DNA nu trece de camera preliminara

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Prahova, unde, în 25 iunie 2020, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii.
Totul s-a năruit pentru DNA Ploieşti miercuri, 24 februarie 2021. Atunci când Curtea de Apel Ploiesti a desfiinţat încheierea prin care Tribunalul Prahova dăduse liber la începerea judecăţii şi a retrimis dosarul judecătorului de la camera preliminară.
Minuta Tribunalului Prahova din 25 iunie 2020 (dosar 7700/105/2016/a1), o puteţi citi AICI.