Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Negulescu-Portocală poate fi judecat. Înalta Curte a validat rechizitoriul SIIJ
Mircea Negulescu-Portocală poate fi judecat. Înalta Curte a validat rechizitoriul SIIJ

Mircea Negulescu-Portocală poate fi judecat. Înalta Curte a validat rechizitoriul SIIJ

Fostul procuror Mircea Negulescu va fi judecat pentru cercetare abuzivă, instigare la inducerea în eraore a organelor judiciare și pentru influențarea martorilor, după ce o instanță a Înaltei Curți a validat rechizitoriul SIIJ.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a validat rechizitoriul formulat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a decis că fostul procuror Mircea Negulescu poate fi judecat.

„Respinge, ca nefondate, cererile și excepțiile formulate în cauză. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală cu rechizitoriul nr. 2170/P/2019 din 04 iunie 2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, privind pe inculpatul Negulescu Mircea, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății”, se arată în dispozitivul publicat de magistrații ICCJ, conform luju.ro.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) l-a trimis în judecată pe Mircea Negulescu pentru cercetare abuzivă, instigare la inducerea în eroare a organelor judiciare, precum și pentru patru fapte de influențare a martorilor. Dosarul în care va fi judecat Negulescu vizează felul în care s-au făcut cercetările în cazul fostului deputat Vlad Cosma.

În ce constau acuzațiile

Pe vremea cand activa la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Mircea Negulescu l-a cercetat pe fostul deputat PSD Vlad Cosma pentru presupuse fapte de instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Cosma este acuzat că în primăvara anului 2012, în campania pentru alegerile locale, l-ar fi determinat pe un om ce afaceri, Petrică Lucian Ușurelu să înregistreze, în contabilitatea firmei pe care o administra, o factură fictivă de aproape 1,1 milioane de lei.

Dosarul este în curs de judecată, însă fostul deputat Vlad Cozma a obținut achitarea pe fond, pe 14 august 2020, la Tribunalul Prahova.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: