Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul lui Mircea Negulescu a ajuns din nou la SIIJ. Ce se întâmplă?
Dosarul lui Mircea Negulescu a ajuns din nou la SIIJ. Ce se întâmplă?

Dosarul lui Mircea Negulescu a ajuns din nou la SIIJ. Ce se întâmplă?

Dosarul înc are este anchetat fostul procuror Mircea Negulescu a fost trimis din nou la SIIJ pentru refacerea rechizitoriului.

Potrivit unor surse judiciare, la termenul de marți de la instanța supremă, procurorul de ședință a cerut restituirea dosarului la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției (SIIJ) pentru neregularitatea actului de sesizare. Dosarul a fost instrumentat de Adina Florea.

Nu este prima dată când procurorii de la Parchetul General, secția Judiciară, pun concluzii contra SIIJ. Acest lucru s-a întâmplat și când, în vara acestui an, au fost puse concluzii de ne-arestare în cazul lui Mircea Negulescu.

Instanța supremă a dat un nou termen, urmând să se pronunte pe această cerere.

În iunie 2020, SIIJ l-a trimis în judecată pe Mircea Negulescu sub acuzațiile de cercetare abuzivă și influențarea declarațiilor martorilor.

„La data de 16 iunie 2020, procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a unui fost procuror (eliberat din funcţie în cursul anului 2019 ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare a excluderii din magistratură) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: cercetare abuzivă, prev. de art. 280 alin. 1 şi 2 din Codul penal; influenţarea declaraţiilor martorilor, prev. de art. 272 alin. 1 din Codul penal (patru infracţiuni); participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată, prev. de art. 52 alin. 3 din Codul penal în referire la art. 268 alin. 2 din Codul penal rap. la art. 47 din Codul penal şi art. 35 alin. 1 din Codul penal”, a transmis, Parchetul General, într-un comunicat de presă.


Fostul procuror Mircea Negulescu susține că generalul SRI Florian Coldea le-ar fi garantat unor ofițeri din serviciile de informații franceze că afaceristul Ovidiu Semenescu va scăpa de arest în dosarul „Apa Nova”, instrumentat de DNA.

„Domnul Coldea ar trebui să dea o declarație amănunțită dacă la momentul reținerii domnului Semenescu dânsul s-a prezentat în Ambasada Franței, unde a luat legătura cu doi ofițeri de informații ai statului francez, cărora le-a garantat că domnul Semenescu nu va fi arestat Nu știu ce interese reprezenta domnul Coldea, dacă reprezenta interesele statului român sau reprezenta interesele statului francez. Asta aș vrea să știu și eu”, a povestit Mircea Negulescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.