Evenimentul Zilei > Social > Expoziție interzisă minorilor, la Timișoara
Expoziție interzisă minorilor, la Timișoara

Expoziție interzisă minorilor, la Timișoara

După ce au bulversat o țară întreagă în urma unei expoziții din Capitală, în care unul din exponat a fost greșit interpretat ca fiind un animal adevărat, artiștii Baraka propun timișorenilor un nou eveniment interzis minorilor.

Duminică, de la ora 19,00, în curtea Facultății de Artă, tinerii artiști expun cea mai nouă creație a lor, invitând publicul să relaționeze cu ei.  

 “Pot fi iubiți sau disprețuiti, dar matricea este autentică, mijloacele sunt constante și generoase, evocarea este întotdeauna sensibilă și ima-ginația întotdeauna revigorata”, arată omul de cultură Enrico Cannata, care le-a stat alături în acest demers.

Baraka este o colonie artistică contemporană, cu practici provocatoare asupra obiectelor. Creând sculpturi hiper-realiste reprezentând subiecte șocante sau chiar imorale, după accepțiunile largi, demersul grupului Baraka aduce la suprafață banalitatea răului cu o atitudine sarcastică și un caracter jucăuș delicat. Grupul s-a creat în 2012, din studenți ai facultății de Arte și Design Timișoara.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.