Exporturile turcești de fructe și legume proaspete au ajuns la valori foarte ridicate

Exporturile turcești de fructe și legume proaspete au ajuns la valori foarte ridicate Legume. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ferhat Gürüz, președintele Asociației Exportatorilor de Fructe și Legume Proaspete din Regiunea Mediterana, a declarat că în perioada ianuarie-iunie, au fost exportate din Turcia fructe și legume proaspete în valoare de 1,69 miliarde de dolari.

Furnizând informații despre exporturile Turciei din prima jumătate a anului, Gürüz a spus: „Exporturile turcești de fructe și legume proaspete au atins nivelul de 1,69 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2023, cu o creștere de 17%. La această performanță, Asociația Exportatorilor de Fructe și Legume Proaspete din Regiunea Mediterana a avut o contribuție de 46%. Gürüz a declarat că în primele șase luni au fost valorificate pe piețele internaționale 2,27 milioane de tone de produse și a adăugat.

Cât câștigă Turcia din exportul de fructe și legume

„Cele mai exportate produse ale industriei noastre au fost roșiile, mandarinele și ardeii. În această perioadă, am exportat roșii în valoare de 326 de milioane de dolari, înregistrând o creștere de 32%; mandarine de 228,4 milioane de dolari, cu o creștere de 35%; și ardei de 180,2 milioane de dolari, cu o creștere de 51% la sută. Cele mai mari piețe de export pentru fructele și legumele noastre au fost Rusia, România și Germania. Am exportat în Rusia în valoare de 498,2 milioane de dolari, cu o creștere de 10%; în România de 180 milioane dolari cu o creștere de 42%; și către Germania în valoare de 156,6 milioane de dolari, având o creștere de 26%”.

sursa: RADOR / haberler.com

Ne puteți urmări și pe Google News