Explozii puternice la o bază militară din Irak

Explozii puternice la o bază militară din Irak Sursa foto: Twitter

Mai multe explozii au făcut victime, în cursul nopţii de vineri, 19 aprilie, la o bază militară din Irak a Forţelor de Mobilizare Populară (FMP) susținute de Iran, au transmis surse de securitate. Deflagrațiile au provocat pagube materiale şi răniţi.

Explozii la o bază militară din Irak

Sursă foto: captură video

Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută.  Surse de securitate au declarat pentru Reuters că de vină ar fi fost un atac aerian de la o sursă necunoscută.

Un prim bilanț al exploziilor, un militar și-a pierdut viața  a fost ucis şi alți  şase au fost răniţi, au precizat alte două surse de la un spital din oraşul Hilla, din apropiere, conform sursei citate. Israel și oficialii SUA au respins informațiile potrivit cărora ar avea vreo implicare în lansarea unor atacuri.

Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak", a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe reţeaua socială X, la scurt timp după anunţul exploziilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit AFP, armata israeliană a precizat că „nu comentează informaţiile apărute în presa străină".

Baza Kalsu este folosită de Forțele de Mobilizare Populară din Irak (PMF), un grup care reunește mai multe armate, și este sediul șefului său de stat major.

Atacuri și în centrul Iranului

Ucrainenii au atacat orașul rusesc Belgorod. Au fost 16 explozii consecutive. „Mulți soldați au fost uciși și răniți”. Video

Sursa: Twitter

Conform presei internaționale, vineri seara, 19 aprilie, au fost explozii puternice în apropierea unei baze militare din regiunea Isfahan din centrul Iranului. Atacul a fost atribuit armatei  israeline, care, însă, nu şi-a asumat responsabilitatea.

Anterior, oficialii guvernului israelian menționau că sunt singurii care vor decide, dacă vor  oferi o ripostă Iranului pentru atacul din 13 aprilie ac.

„Iranienii au eșuat în atacul lor și nu vor reuși să descurajeze Israelul. Cerul Orientului Mijlociu este larg deschis pentru forțele aeriene  Fiecare dușman care vine după noi va fi lovit oriunde s-ar afla”, s-a exprimat ministrul israelian de Apărare,  Yoav Gallant, conform sursei menționate.