Israel a decis cum va ataca Iranul: „Îi vom lăsa pe cetățeni să trăiască aproape normal”

Israel a decis cum va ataca Iranul: „Îi vom lăsa pe cetățeni să trăiască aproape normal” Sursa foto: X (Twitter)

După ore întregi de dezbateri, armata israeliană a decis modul în care va ataca Iranul. Strategia pentru ripostă ar fi fost stabilită, însă, nu s-a menținat și momentu atacului. Cu toate acestea, trupele israeliene au dat de înțeles că „în săptămâna de dinaintea Paștelui, îi va lăsa pe cetățeni să trăiască aproape normal”.

Israel a decis cum va ataca Iranul: „Îi vom lăsa pe cetățeni să trăiască aproape normal”

Război în Israel, ziua 119

Sursa foto: X (Twitter)

Șeful Statului Major al IDF Lt.-Gen. Herzi Halevi, s-a exprimat, conform The Jerusalem Post. 

„Permitem o politică de front intern care să le ofere cel puțin cetățenilor în această săptămână de Paște să trăiască aproape ca în mod normal.”

Analiștii de politică externă, citați de presa internațională, nu exclud, însă, varianta unei capcane lansată de Israel, pentru a produce confuzie în rândul irnaienilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Iranienii au eșuat în atacul lor și nu vor reuși să descurajeze Israelul. Cerul Orientului Mijlociu este larg deschis pentru forțele aeriene  Fiecare dușman care vine după noi va fi lovit oriunde s-ar afla”, s-a exprimat ministrul israelian de Apărare,  Yoav Gallant.

Se estimează că israelienii vor ataca masiv asupra unor ținte „bine” stabilite.

Iranul amenință Israel cu o armă pe care nu a mai folosit-o niciodată

Exploziile din Iran complică lucrurile în Orientul Mijlociu. Teheranul va cere răzbunare

Sursa foto: dreamstime.com

Pe de altă parte, Iran menință statul Israel cu o armă care poate distruge tot ce îi iese în cale, în doar câteva secunde. Armata iraniană a avertizat Israel să nu răspundă atacului. Oficialii Iranului spun că sunt pregătiți pentru toate „scenariile”(n.r. de război).

„Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum. Avem planuri pentru toate scenariile", a menționat purtătorul de  cuvânt al Comisiei de Securitate Naţională a parlamentului iranian, Abolfazl Amouei, conform sursei amintite.

Reamintim, Iranul a atacat statul Israel, vineri seara, 12 aprilie, cu peste 100 de drone, în semn de „răzbunare” pentru uciderea unor lideri care făceau legătura între Iran și Hezbollah.

Mai exact, La  1 aprilie 2024, avioanele de luptă F-35 ale Israelului au atacta  consulatul Iranului din Damasc. S-au înregistrat 16 persoane ucise (7 soldați din Corpul Gărzii Revoluționare Islamice, 5 milițieni, 1 luptător Hezbollah, 1 consilier iranian, 2 civili). Printre militari, a fost ucis și un comandant superior iranian al forțelor Quds, generalul de brigadă Mohammad Reza Zahedi.  El era o figură importantă în relațiile dintre Iran și Hezbollah.