Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Vladimir Putin și-a pregătit urmașul? „E cel care poate opri oricând războiul”. Video
VIDEO

Exclusiv. Vladimir Putin și-a pregătit urmașul? „E cel care poate opri oricând războiul”. Video

După contraofensiva Ucrainei, care a reușit să-și recupereze teritorii importante, toată lumea privește cu îngrijorare la următoarea mutare a lui Putin.

Mai multe voce susțin că rușii au început o mobilizare masivă de soldați din Estul țării, pe care i-ar putea aduce în Ucraina. Dar mai există și scenariul de groază în care Vladimir Putin ar putea apăsa butonul nuclear.

„Atâta vreme cât Putin este la conducere în Moscova, războiul ăsta nu se va termina prea ușor, pentru că nu-l văd cedând și chiar mă aștept, nu știu dacă o va face în cursul iernii, dar mă aștept la creșterea efectivelor. Și nu-i văd cedând nici pe ucraineni, pentru că s-a depășit pragul ăla în care puteau face concesii. Acum e care pe care într-un fel.”, consideră istoricul și fostul ministru al Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, invitat la podcastul România lui Cristache.

Cine îi va lua locul lui Vladimir Putin

„Sunt un pic mai îngrijorat pentru că văd niște lucruri care merg în simultan. Pe deoparte, contraofensiva ucraineană pentru mine e o veste bună, doar că rezultatul nu poate fi decât o încărcare și mai mult negativă a lui Vladimir Putin. Iar din momentul ăla devine imprevizibil. Al doilea lucru care mă neliniștește este această retorică foarte des folosită, inclusiv de Dimitri Medvedev, care spune că ei sunt în război cu Occidentul, cu America.

Confruntarea lor acum e cu cine e în spatele Ucrainei. Ori asta poate să ducă la o escaladare pe care o să o dorească la un moment dat, dacă nu au succes în Ucraina. Asta e strategia Rusiei și în diplomație.”, a mai spus istoricul care consideră că singurul care poate opri războiul este chiar cel care l-a început.

„Cel care a dat foc e Vladimir Putin. Pompierul de azi e piromanul de ieri. E cel care poate opri oricând. Să știți că Vladimir Putin nu e singur la Moscova. Să știți că oricât de ciudat vi s-ar părea, s-ar putea să se pregătească de succesiune Medvedev. În ideea în care acolo va fi o cursă: care e mai patriot.”, e de părere Adrian Cioroianu.

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]