Război în Ucraina, ziua 204. Încă o moarte suspectă în Rusia. Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski, atacat de opt rachete

Război în Ucraina, ziua 204. Încă o moarte suspectă în Rusia. Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski, atacat de opt rachete sursa foto, Kremlin

Redactorul-şef al uneia dintre cele mai importante publicații din Rusia a murit în mod suspect. Este vorba despre Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al ziarului Komsomolskaya Pravda. În aceeași zi, Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski, s-a aflat sub „ploaia” unor rachete trimise de ruși.

Au fost șase explozii Krivoi Rog, regiunea Dnipro. Șeful administrației militare, Oleksandr Vilkul, a sfăuit locuitorii să stea la adăpost. De asemenea, el i-a îndemnat pe cetățeni să nu posteze imagini pe rețelele de socializare.

Vilkul a anunțat noi lansări de rachete. „Toată lumea se ascunde! O altă lansare de rachete în direcția noastră”, a scris Vilkul pe Telegram. În plus, se mai precizează că există întreruperi ale energiei electrice. De asemenea, nivelul apei din râul local a crescut. Toate acestea indică faptul că rachetele au lovit centrala electrică și infrastructura de alimentare cu apă, potrivit Unian.

Încă o moarte suspectă

Vladimir Sungorkin, redactorul-şef al ziarului Komsomolskaya Pravda, una dintre cele mai impotante publicații din Rusia, avea 68 de ani la momentul morții. Anunțul cu privire la moartea acestuia a fost făcut chiar de publicația pe care o conducea, fără a prezenta, însă, și cauzele. Publicația a transmis doar un mesaj de condoleanțe destinat familiei și prietenilor săi. În schimb, agenția rusă de presă TASS a relatatat că Vladimir Sungorkin ar fi murit din cauza unui accident vascular cerebral.

Ne puteți urmări și pe Google News

Publicația mai scrie că Sungorkin a murit în timpul ce se deplasa la Primorye, unde se documenta pentru o carte despre exploratorul rus al Orientului Îndepărtat Vladimir Arseniev.

Sungorkin a fost considerat unul dintre managerii media deosebit de apropiați de Vladimir Putin, fiind un confident al acestuia în perioada alegerilor prezidențiale din martie 2018. După începerea invaziei Rusiei în Ucraina, UE l-a plasat pe lista sancțiunilor ca șef al „ziarului preferat” al lui Putin.

Sursa foto. Kremlin

Mesajul lui Vladimir Putin pentru ziaristul preferat

La scurtă vreme după moartea redactorului șef al publicației sale preferate, Vladimir Putin a reacționat, transmițând un mesaj de condoleanțe. El a vorbit despre moartea lui Vladimir Sungorkin spunând că este o mare pierdere pentru jurnalismul din Rusia. Mesajul lui Vladimir Putin a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

„Moartea lui Vladimir Nikolaevici Sungorkin este o mare pierdere pentru jurnalismul intern, pentru noi toți. El a fost un patriot, o persoană extraordinară, talentată, talentată în mod creativ. A trecut de la corespondent care a acoperit construcția rețelei principale Baikal-Amur la șeful uneia dintre cele mai mari și mai populare publicaţii din mass-media – legendara Komsomolskaya Pravda”, a spus Vladimir Putin.

Mai mult, a adăugat Țarul de la Kremlin Sungorkin a fost un exemplu de loialitate față de munca sa și de etica profesională.

sursa foto: twitter

Cine este Vladimir Sungorkin

De menționat că moartea lui Vladimir Sungorkin este ultima dintr-o lungă serie de decese ciudate ale unor influenți directori sau oameni de afaceri din Rusia. Multe dintre acestea s-au înregistrat după declanșarea războiului din Ucraina. Iar unele, sinucideri, par trase la la indigo.

Vladimir Sungokin şi-a început cariera de jurnalist încă din anul 1976 când a devenit corespondent pentru ziarul Komsomolskaya Pravda. Începând cu anul 1981, el a fost corespondent pentru ziarul Sovetskaya Rossiya, până în 1985 când a revenit la ziarul Komsomolskaya Pravda.

El a avansat, în perioada sovietică ajungând redactor-șef adjunct, iar după prăbușirea URSS, în 1992, a devenit directorul executiv al societății pe acțiuni Komsomolskaya Pravda. Vladimir Sungorkin a cumpărat publicația, pe care a transformat-o într-una dintre cele mai populare din Rusia.