Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Șocant! Ce le-a spus anchetatorilor cuțitarul care l-a înjunghiat pe polițistul de la Secția 9
Exclusiv. Șocant! Ce le-a spus anchetatorilor cuțitarul care l-a înjunghiat pe polițistul de la Secția 9

Exclusiv. Șocant! Ce le-a spus anchetatorilor cuțitarul care l-a înjunghiat pe polițistul de la Secția 9

Un polițist de la Secția 9, din Capitală, a fost victima unui atac armat cum rar se poate vedea în România. Evenimentul zilei a aflat, în exclusivitate, ce declarații șocante a făcut individul la audieri.

Un individ înarmat cu un cuțit de bucătărie, cu lama lungă de 20 de centimetri, a intrat în miez de noapte în curtea secției și s-a năpustit asupra primului om în uniformă care i-a ieșit în cale. Agentul înjunghiat și un coleg care i-a sărit în ajutor l-au imobilizat pe Claudiu Năstase (28 de ani), care fost băgat imediat în anchetă. 

Evenimentul zilei a aflat, în exclusivitate, ce declarații șocante a făcut individul la audieri. 

Atacul armat din secția de poliție, fillmat

Povestea acestui atac incredibil începe cu o filmare nocturnă în care individul se filmează în timp ce se îndreaptă, pe jos, spre Secția 9 din Capitală. Între două fumuri de țigară trase nervos, cel care avea să fie identificat în persoana lui Caudiu Năstase, un individ din orașul Pantelimon, Ilfov – care a mai avut de-a face cu poliția -, spune amenințător ca ”va spinteca un polițist în două”! 

Claudiu Nastase a înjunghiat un polițist de la Secția 9
Claudiu Nastase a înjunghiat un polițist de la Secția 9

Înregistrarea surprinde până și momentul în care în calea cuțitarului iese agentul care era de serviciu la poarta unității. Subofițer care, deși înjunghiat în picior, reușește împreună cu un coleg care i-a sărit rapid în ajutor să-l imobilizeze și să-l dezarmeze pe atacator. 

Diagnosticul nu a susținut acuzația de tentativă de omor

În miez de noapte, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au declanșat ancheta împotriva lui Năstase. 

S-a luat în calcul tentativa de omor, însă, până la urmă, a rămas doar acuzația de ultraj. Și asta pentru că lama cuțitului de bucătărie cu care Năstase a venit înarmat de acasă l-a rănit pe polițist într-o zonă care nu i-a pus în pericol viața. Cel puțin asta este concluzia specialiștilor în chirurgie. ”(…)plagă tăiată 2/1 cm la nivelul coapsei stângi 1/3 distală pe fața laterală ce necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale”, se specifică în documentele emise de medicii care l-au examinat și tratat pe agentul înjunghiat. 

”În anchetă am analizat posibilitatea de a încadra fapta la tentativă de omor. Dar diagnosticul trebuie coroborat cu încadrarea juridică. Asta e legea. Poate, dacă dădea mai sus, înspre torace, se putea vorbi de tentativă de omor. Dar bine că a fost așa, că se putea încheia totul cu o tragedie. Așa, a rămas acuzația de ultraj. Vom vedea dacă se va lua în calcul și premeditarea, faptul că a venit înarmat de acasă, că a amenințat în filmare că va ataca…”, ne-au explicat surse judiciare.

”Am vrut să omor și eu un polițist!”

De ce, însă, Claudiu Năstase a înjunghiat un polițist chiar în secția de poliție? Ce l-a făcut să acționeze atât de brutal? 

În fața procurorilor de la Sectorul 2 care l-au audiat noaptea trecută, individul, cercetat în trecut pentru implicarea în mai multe furturi, a dat o explicație șocantă a atacului armat. A vorbir despre dorința de a fi ucigaș de polițiști! ”Am boală pe polițiști! Acum mulți ani, tatăl meu a fost bătut de polițiști. Am vrut să omor și eu un polițist!”, ar fi spus cuțitarul în anchetă. 

Cuțitarul, expertizat psihiatric

Acum, Claudiu Năstase este în Arestul Central al Poliției Capitalei și așteaptă să fie dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. În cadrul procedurilor judiciare care vor urma va fi luată în calcul și o expertiză psihiatrică cu atât mai mult cu cât există și aceste declarații șocante, dure, care fac referire la intenția de a ucide un  polițist. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.