Anunț de ultimă oră privind Legea Veteranilor. În urma discuției cu privire la modificările și amendamentele propuse de Asociația AMVVD la PLX-264/2019, Legea Veteranilor, Președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, Ion Mocioalcă, a fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a Comisiei în următoarele zile și susține amendamentele și propunerile Asociației.

Reprezentanții AMVVD au transmis că Ministerul Apărării Naționale a înaintat deja forma finală la PLX-264/2019,la propunerea AMVVD.

În propunerea pentru modificarea legii, transmisă de MApN se arată:

„Pezenta lege reglementează modalităţile de recunoaştere a meritelor personalului participant la acţiuni militare, prin acordarea unor drepturi și distincţii precum și crearea posibilităţii menţinerii, încadrării sau reîncadrării în structurile din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică şi securitate naţională din care fac sau au făcut parte, a răniţilor, invalizilor, a celor care au dobândit alte afecţiuni fizice și/sau psihice pe timpul ori din cauza participării la acţiuni militare, precum şi prin acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat”.

Așa cum a transmis, în exclusivitate pntru evz, Marius Apostol, președintele AMVVD – Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, printre propunerile de modificare a Legii Veteranilor se numără…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE