Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV Lector universitar din Cluj a fost prins în FLAGRANT în timp ce vindea lucrări de licență
EXCLUSIV Lector universitar din Cluj a fost prins în FLAGRANT în timp ce vindea lucrări de licență

EXCLUSIV Lector universitar din Cluj a fost prins în FLAGRANT în timp ce vindea lucrări de licență

Un lector universitar de la Facultatea Bogdan Vodă din Cluj Napoca a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Profesorul vindea lucrări de licență cu 200 de euro.

Lectorul Florin Radu Pintea (foto) a fost reținut joia trecut pentru 24 de ore. Procurorii au efectuat la el acasă, dar și la biroul acestuia de la Universitatea privată ”Bogdan Vodă”, mai multe percheziții care au vizat activitatea profesorului universitar.

Concret, Pintea a fost acuzat că a vândut două lucrări de licență unor studenți la de universitatea privată, contra sumei de 200 de euro, exemplarul. Ulterior, din motive necunoscute încă, unul dintre cei doi studenți și-a denunțat profesorul. Lectorul Florin Pintea a fost reținut în cursul zilei de joi pentru 24 de ore și și-a petrecut noaptea de joi spre vineri în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj. După cele 24 de ore de arest, Pintea a acceptat să colaboreze cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și a dat o declarația detaliată legată de acuzațiile de luare de mită care i se aduc. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, Pintea a fost eliberat și va fi cercetat penal sub control judiciar.

Contactat, profesorul Radu Pintea a refuzat să comenteze situația. ”Îmi cer scuze dar nu pot să vorbesc. Îmi pare foarte rău”, a spus Radu Pintea, după care a închis telefonul.

În cv-ul lui Pintea, se arată că acesta este lector universitar din 2007 și este profesor la disciplinele Bazele Marketingului și Politici de Marketing. Pe lângă alte atribuții pe care le are la Universitatea Bogdan Vodă din Cluj Napoca, se regăsește și îndrumarea studenților pentru elaborarea lucrărilor de licență.