Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Fals avocat în libertate. Alertă la barou! Documente în premieră
Exclusiv. Fals avocat în libertate. Alertă la barou! Documente în premieră

Exclusiv. Fals avocat în libertate. Alertă la barou! Documente în premieră

Timp de doi ani, un fals avocat a păcălit „clienții” pe Facebook. După ultima „țeapă” este căutat, iar polițiștii au deschis un dosar penal.

Un document intrat în posesia evz.ro arată cum a reușit un fals avocat să păcălească oameni, chiar și de afaceri, pozând, pe Facebook, ca și membru al unui cabinet de avocatură.

Mai exact, în documentul adresat Poliției Municipiului Iași, transmis, în exclusivitate pentru evz.ro, de avocata Gianina Vera Poroșnicu, se arată că aceasta a aflat, pe 24 februarie 2020, că o tânără se folosește, de circa doi ani, de numele cabinetului său de avocatură.

„În data de 24 februarie 2020 am fost informată de doamna Cezarina Mironica, prin intermediul corespondenței de tip e-mail, despre faptul că o anumită persoană, Bîrdac Andreea, pe rețeaua de socializare Facebook, figurează ca având locul de muncă în cadrul Cabinetului de avocat Poroșnicu Gianina Vera și are domiciliul în Bîrlad, Vaslui”, se arată în plângerea penală.

În același document se mai precizează că tânăra postase pe Facebook că lucrează la Cabinetul de avocatură Poroșnicu Gianina Vera, „din 10 decmbrie 2019 și până în prezent”.


Exclusiv. Șantajată de un fals ofițer SRI. Abuzuri și secrete murdare, ascunse de autorități


Avocata Gianina Vera Poroșnicu a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că tânăra care s-a folosit de numele cabinetului ei de avocatură ar putea fi aceeași prsoană care a preluat, de pe internet și de pe rețeaua de socializare date despre ea și a reușit să păcălească un cetățean străin de la care a obținut o sumă de bani.

„Clientul” păcălit s-a plâns, apoi, la Baroul Iași, din care face parte Gianina Vera Poroșnicu. Astfel, a ieșit la iveală faptul că personajul Andreea Bîrdac ar putea fi aceeași prsoană care s-a folosit, acum doi ani de zile, de numele cabinetului de avocatură.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: