Editura Evenimentul si Capital

EXCLUSIV EVZ. Poveste ca-n filme. O familie de găinari s-a transformat într-o super-rețea de traficanți de droguri

Mihai Gheorghe Colac, zis Țambulea, s-a apucat de trafi cul de droguri din sărăcie
Autor: | | 15 Comentarii | 4789 Vizualizari

Familia Colac trăia de pe o zi pe alta din hoții mărunte și cerșetorie. Până când s-au lansat în traficul cu stupefiante. Banii veniți ușor și rapid le-au luat mințile. Și-au făcut vile, și-au luat limuzine. Riscau nebunește, cărând drogurile cu autobuzul. Bordeiul părintesc a devenit cel mai important punct de distribuție din Iași. În final, rețeaua a picat din prostie.

În aproximativ un an, membrii familiei Colac au reușit să facă avere dintr-o afacere pusă la cale cu cele mai rudimentare mijloace. Au început de jos, de la combinații mărunte, după care și-au dat seama că pot construi o afacere adevărată din vânzarea drogurilor. Clanurile mafiote adevărate din zona Moldovei nu reușeau să înțeleagă modul în care familia Colac a ajuns deodată să influențeze prețurile drogurilor pe piața neagră din România. Ai lui Colac erau singurii care aveau curajul să aducă până la 4 kilograme de cannabis într-un singur transport. Nici cei mai vechi traficanți din piață nu-și asumau un asemenea risc. Asta pentru că exista posibilitatea ca investiția să fie pierdută în cazul în care transporturile erau interceptate de anchetatori.

I-au turnat rudele

Pentru că luxul în care trăiau era cu totul neașteptat, apărut peste noapte, rudele au început să fie invidioase și, ulterior, au devenit principalii informatori ai poliție. Gheorghe Mihai Colac, poreclit Țambulea, locuiește în zona Podu de Fier și este un tip cunoscut anchetatorilor pentru că de-a lungul timpului a fost condamnat de mai multe ori pentru furturi și tâlhării. Din cauza sărăciei, acesta făcea orice pentru a putea supraviețui, fără să-l intereseze că poate intra la pușcărie. În ultimii ani, alături de mai multe rude, fost în Spania, la furat. Acolo a intrat în legături cu grupări infracționale mărunte, care se ocupau cu procurarea drogurilor. Pentru că avea nevoie de ajutor să aducă drogurile în țară și să se poată descurca printre golanii din Spania, și-a băgat în afacere și părinții: tatăl - Ionel Colac, poreclit Nela, și mama - Mariana Colac, poreclită Banga. În primă fază, pentru că nu aveau suficiente legături cu dealerii din Iași, membrii familiei Colac au început să contacteze traficanți mărunți din Iași pentru a putea să vândă marfa.

Bordeiul, punct de distribuție a drogurilor

Trimiteau drogurile, cannabis și hașiș, prin intermediul firmelor de transport, în colete expediate pe nume fictive. Cei care le preluau aici erau traficanți mărunți, care lucrau de multă vreme în branșă și nu au ajuns atât de sus încât să intre în atenția ofițerilor de combatere a crimei organizate. Până în anul 2013, casa părinților lui Gheor ghe Colac, de pe strada Rufeni din Iași, era un cuib în care se adunau hoții de buzunare. Era o casă veche care se putea dărâma oricând. După ce au început să intre în afacerea cu drogurile, au investit în casă, au reconsolidat-o și i-au pus termopane.

Acum, casa se transformase într-un adevărat punct de distribuție a drogurilor către dealerii mărunți. Erau foarte mulți care se aprovizionau în mod direct pentru că membrii familiei Colac erau în stare să aducă cantități foarte mari într-un timp foarte scurt. Drogurile erau cumpărate din Barcelona, Madrid, Alcala de Henares și alte localități din Spania. În momentul în care afacerea a început să duduie, Gheorghe Colac și-a construit o vilă în localitatea Holboca, în curtea socrilor săi. A început să schimbe mai multe autoturisme de lux. Într-un singur an și-a cumpărat: un Audi A4, fabricat în 2008, Mercedes S Classe 2009, Volkswagen Passat ultimul tip etc.

Aveau ambiția să ajungă lideri pe piața neagră

În momentul în care au început să facă rost de bani lichizi, și-au permis să cumpere până la 4 kilograme de cannabis pe un singur transport. Membrii familiei Colac mergeau în Spania cel puțin o dată pe lună, cu avionul, cu mâinile în buzunare, și după ce cumpărau drogurile și le puneau în colete la firmele de transport, se întorceau în țară ca niște simpli turiști. Pentru că nu se mai puteau descurca singuri cu volumul operațiunilor, au decis să-i dea de treabă și lui Constantin Grosu, zis Vișa, un cumnat al soților Ionel și Mariana Colac. Acesta a fost pus șef peste dealerii din cartierele Galata, Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun și Nicolina. Constantin Grosu locuia în cartierul Galata și în scurt timp și-a transformat casa într-un important punct de distribuție a drogurilor.

Un transport interceptat de francezi

Esec RASUNATOR! BEC, date OFICIALE! Exit-poll, ora 21:00! Ce s-a intamplat cu PSD, PNL si USR

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI