Reamintim că Dan Podaru este și prodecanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Pe lângă această funcție.

În ultima perioadă, Clotilde Armand a fost implicată într-o serie de scandaluri legate de promovarea unor proiecte dubioase. Revoltător este modul în care primarul de la Sectorul 1 a organizat licitația pentru digitalizarea parcărilor. Dan Podaru a venit cu detalii.

Interviul realizat de Robert Turcescu, AICI.

„Clotilde armand vrea să digitalizeze parcările și a adus un om din USR, coleg de partid. Dacă lucrul acesta s-ar fi întâmplat la PSD, ne legam cu lanțuri. Cât despre alegerea City Managerului, din 500 de CV-uri nu a ales niciunul, a ales tot un coleg de partid. Repet, dacă făcea PSD așa, îi mâncam. În momentul în care orice vot este împotrivă, e revoltător”, a dezvăluit Dan Podaru.

Începuturile USR-ului

Dan Podaru a vorbit și depre începuturile USR. El a fondat USB (Uniunea Salvați Bucureștiul) alături de Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, cei doi fiind unii dintre membrii fondatori ai organizației, însă Dan Podaru a trebuit să se retragă din USB din motive personale pe care ulterior le-a mărturisit în cadrul emisiunii lui Robert Turcescu.

În discuția avută cu Robert Turcescu în cadrul emisiunii EVZ Play, Podaru a dezvăluit că plecare sa din USB, ulterior USR, a fost din cauza fricii că noua mișcare va „rupe din PNL”, acest lucru ducând la un eșec în lupta împotriva PSD-ului.

Dorința de a schimba România

Ideea fondatorilor Uniunii Salvați Bucureștiul a plecat de la dorința de a da jos PSD-ul de la putere. Podaru împreună cu Nicușor Dan au plecat fixați pe ideea de a face un partid politic care să poată să lupte împotriva Socialilor, însă nu au vrut ca USB-ul să se transforme într-o organizație de tip ONG.

Dorința de a face nu nou partid a fost deschiderea către societate, tocmai de aceea cei doi nu au vrut să se îndrepte spre un ONG, acest tip de organizație limitându-le viziunea.

Scopul lor a fost cel de a ajunge la guvernare și de a schimba fața României cu ajutorul unei echipe de oameni de viitor.

Podaru a declarat că niciodată nu a privit USB-ul ca un adversar pentru PNL, deoarece PNL-ul, în ciuda greșelilor făcute în timp, era cu mult superior partidului contra căruia Podaru și Nicușor Dan au vrut să lupte împotrivă și anume PSD.