Evenimentul Zilei > Social > Exclusiv! Declarația prof. Lascar în cazul prof. Beuran! „Cred că glumiți!”
Exclusiv! Declarația prof. Lascar în cazul prof. Beuran! „Cred că glumiți!”

Exclusiv! Declarația prof. Lascar în cazul prof. Beuran! „Cred că glumiți!”

Incidentul de la Spitalul Floreasca, unde o pacientă a profesorului Mircea Beuran a luat foc pe masa de operație, a scos la iveală amănunte tulburătoare. Printre detaliile pe care EVZ le-a prezentat IN EXCLUSIVITATE la acel moment a fost faptul că femeia era o rudă a profesorului Ioan LASCĂR. șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie. Profesorul Lascăr a acceptat să comenteze cazul și a făcut mai multă lumină în această situație fără precedent.

Profesorul Ioan Lascăr a apelat la profesorul Mircea Beuran, așa cum a prezentat EVZ.ro, în exlusivitate, pentru a-i ajuta „o rudă”. Mircea Beuran a confirmat că pacienta era rudă cu profesorul Lascăr și, la insistențele lui, a acceptat cazul care, din păcate, fusese refuzat de toate spitalele din Capitală.

Pacienta suferea de un cancer de pancreas în stadiu terminal, iar complicațiile femeii erau multiple.

Profesorul Lascăr, din păcate, nu a ieșit să-și spună părerea în public, deși numele său a fost amintit de mai multe ori, inclusiv pentru faptul că, din cauza arsurilor suferite de pacientă, aceasta a ajuns pe secția sa de Chirurgie Plastică și Microchirurgie. Totodată, e bine de menționat că INML a comunicat presei că pacienta, la data decesului, avea aproape toate rănile suferite în gravul incident vindecate – deci nu aceasta a fost cauza decesului.

Exclusivitate evz.ro

Vă redăm conversația pe care prof. Ioan Lascăr a avut-o cu jurnalistul EVZ, atât cât a putut să vorbească, deoarece deși nu este de acord cu felul în care a fost tratat colegul său în această anchetă, preferă să nu iasă în prima linie.

Evz: – Condoleanțe, dle profesor! Așa cum a spus și prof. Beuran, era o rudă de-a dumneavoastră…

Prof. Lascăr: – Era o cunoștință de-a mea, da! Mulțumesc! Ce să facem… Se mai întâmplă… Era un caz disperat, da. Nu voia să o mai opereze nimeni și dânsul a avut această amabilitate și curaj profesional, în intenția de a-i mai da niște zile în plus. Dar… Asta e situația… N-a vrut nimeni să o opereze prin București.

Evz: – Ce credeți că s-a întâmplat acolo?

Prof. Lascăr: – Nu știu, mai multe detalii nu pot să vă dau. Nu știu despre ce e vorba, nu am mai multe detalii. Atât că pacienta… Nu a vrut să o opereze nimeni și profesorul i-a acordat o șansă.

Evz: – Dvs. ați rămas cu un sentiment de supărare, de ranchiună față de ce s-a întâmplat acolo sau ați înțeles situația din punct de vedere medical?

Prof. Lascăr: – Cred că glumiți! Eu iau asta ca o glumă! A fost o încercare de a ajuta un pacient care nu avea nicio ieșire. Punct!

Profesorul Lascăr nu a discutat mai multe aspecte ale acestui caz, însă și-a clarificat poziția în privința războiului care se dă acum între Ministerul Sănătății și Spitalul Floreasca, mascat de „bune intenții” pentru pacienți, dar care s-au rezumat, de fapt, la retragerea acreditării unității medicale. Cum Floreasca primea 90% din cazurile provenite din țară, după retragerea acreditării acești pacienți au fost redirecționați către Universitar și Bagdasar – care sunt clasate pe aceeași linie de intervenție.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News