Exclusiv. Complot în PNL! Cîțu și Vîlceanu discută, în secret, cum să tragă scaunul de sub fundul lui Ciucă

Exclusiv. Complot în PNL! Cîțu și Vîlceanu discută, în secret, cum să tragă scaunul de sub fundul lui Ciucă Florin Cîțu și Dan Vîlceanu au pus țara la care în fața unei halbe cu bere. Sursa foto: EvZ

E vară, e soare, căldură mare, iar politicienii ies, ca toți oamenii, să bea o bere la terasă. Nimic neobișnuit, mai ales dacă propriul partid te-a dat deoparte și nu-ți mai permite să te ocupi de problemele globale ale României. Este cazul fostului premier PNL, Florin Cîțu, dar și al bunului său prieten, fost ministru al Finanțelor, al Transporturilor și al Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu.

Zilele acestea, în vreme ce colegii din PNL și PSD se dădeau de ceasul morții, căutând noi biruri cu care să reducă deficitul bugetar moștenit de la predecesori, Florin Cîțu și Dan Vîlceanu erau preocupați de găsirea unor soluții practice menite să-i ajute să treacă mai ușor peste caniculă. Așa se întâmplă când partidul nu mai are încredere în diploma ta de absolvent la o universitate americană. Scos pe linie moartă de PNL, la doar câteva luni după ce a câștigat alegerile pentru pentru șefia partidului, Florin Cîțu a mai rămas doar cu prietenia statornică a lui Dan Vîlceanu.

Echipa câștigătoare, care îi făcea temenele când era pe val, îl ignoră total. Nici unul dintre foștii săi colegi din PNL, altădată iute vărsători de laude deșănțate și nemeritate, nu-l mai consultă în legătură cu măsurile economico-fiscale menite să scoată țara din marasmul economic în care se zbate.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aici și supărarea lui Florin Cîțu. Care îi mărturisea lui Dan Vîlceanu că se așteaptă ca Nicolae Ciucă să fie aruncat la coșul de gunoi al istoriei după ce liberalii vor înțelege că au fost atrași într-o guvernare păguboasă cu PSD. Iar atunci șansele să revină vor fi mai mari. Scepticismul fostului ministru de finanțe era însă mare, acesta știind că Nicolae Ciucă se bucură de sprijinul președintelui Klaus Iohannis. Care l-a făcut pe Florin Câțu ceea ce a fost, prim-ministru, dar și ceea ce este, un anonim fost prim-ministru.

Mai ales că avertismentele lor, cu privire la nenorocirile și vremurile grele ce vor urma, sunt date la spate de partenerii PNL și PSD din coaliția de guvernare. Căci, pentru politicienii din coaliția de guvernare cuplul Cîțu-Vîlceanu este precum Casandra, cea care în Troia antică, anunța distrugerea cetății de către greci.

Florin Citu și Dan Vîlceanu s-au întâlnit la bere

Sursa foto: EvZ

Florin Citu și Dan Vîlceanu s-au întâlnit la bere

Sursa foto: EvZ

Florin Citu și Dan Vîlceanu s-au întâlnit la bere

Sursa foto: EvZ

Florin Citu și Dan Vîlceanu s-au întâlnit la bere

Sursa foto: EVZ

Florin Citu și Dan Vîlceanu s-au întâlnit la bere

Sursa foto: EvZ

 

Florin Citu și Dan Vîlceanu s-au întâlnit la bere

Sursa foto: EvZ

Florin Citu și Dan Vîlceanu s-au întâlnit la bere

Sursa foto: EvZ

Florin Cîțu și Dan Vîlceanu, la bere

Drept urmare, ignorat și luat în râs de noile vedete ale PNL, Florin Cîțu își petrece vremea pe la terase, complotând, la bere, unde își dă întâlnire cu prietenul Dan Vîlceanu. Așa a fost surprins, de fotograful Evenimentului Zilei, la o terasă din zona Dorobanți. Fostul premier și ministru al Finanțelor și-a făcut apariția în ținută de vacanță, neras de câteva zile, îmbrăcat într-un tricou lejer, în șort și adidași cu șireturile descheiate.

Florin Cîțu a luat-o înainteși s-a așezat la o masă, cu vedere la stradă, urmat de Dan Vîlceanu, costumat tot în ținută lejeră. Doar că fostul ministru nu a adoptat echipamentul sport, ci o pereche de blugi și o cămașă ușoară, albă, probabil din in. Tocmai bună pe o vreme caniculară ca cea de zilele trecute. Pe cap, Vîlceanu purta o șapcă, care să-l protejeze de soare, dar pe care și-a scos-o, conform regulilor de politețe, în momentul în care s-a așezat la masă.

Cei doi au comandat bere, la pahar, așa cum face orice bucureștean (și nu numai) ce se respectă, într-o zi caniculară, din care au sorbit cu sete, dornici să se răcorească așa cum o făceau miticii în vremurile vechi. Vorba lui Caragiale, „Căldură mare, monșer!”.