Florin Cîţu, despre regretele pe care le are cu privire la USR: „După ce şi-au făcut jocul, s-au dus lângă AUR”

Florin Cîţu, despre regretele pe care le are cu privire la USR: „După ce şi-au făcut jocul, s-au dus lângă AUR” Florin Cîțu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Fostul premier Flonin Cîţu a făcut câteva dezvăluiri cu privire la legătura pe care a avut-o cu USR, spunând că are regrete mari în ceea ce privește coaliția deoarece şi-au urmărit doar interesele.

Fostul premier Florin Cîţu spune că nu regretă faptul că l-a schimbat pe Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, decizie care a dus la ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR. În acest context, el susţine că a dorit refacerea alianţei cu USR, însă fostul preşedinte al Uniunii, Dacian Cioloş, a refuzat acest lucru.

Fostul premier, despre decizia de a-l demite pe Stelian Ion

Florin Cîţu a declarat despre USR: „Am un regret că, după ce şi-au făcut jocul, m-am dus tot la ei să facem coaliţia şi cel care astăzi nu mai este în USR a spus ”Nu”, domnul Dacian Cioloş”.

Întrebat dacă regretă remanierea fostului ministru al Justiţiei Stelian Ion, gest care a dus la ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR, Florin Cîţu a răspuns că nu îi pare rău pentru acea decizie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu regret că l-am dat afară din Guvern pe Stelian Ion. Şi aici trebuie să discutăm mai multe despre USR pentru că şi ei au început un atac, sunt mai multe... nu despre asta este vorba. Atunci am luat o decizie pentru că de partea cealaltă era o sfidare a modului în care conduceam acel guvern”, a mai spus fostul premier.

Care este cel mai mare regret al lui Florin Cîţu

Dincolo de toate, fostul premier spune că regretă faptul că s-a dus la Dacian Ciloş pentru a-i cere să se refacă coaliţia, iar acesta l-a refuzat.

Şi continuă: „Dar nu de acolo... am un alt regret. Am un regret că, după ce şi-au făcut jocul s-au dus lângă AUR, ceea ce nu credeam niciodată, au votat moţiunea PSD, iar nu credeam niciodată - m-am dus tot la ei să facem coaliţia şi cel care astăzi nu mai este în USR a spus nu, domnul Cioloş, ceea ce îmi ridică multe semne de întrebare şi ar trebui să îşi ridice multe semne de întrebare”, a mai declarat Florin Cîţu.

Fostul lider al PNL, Florin Cîţu,  crede că este nevoie de o refacere a alianţei dintre PNL şi USR: „Dar eu cred că doar împreună, după ce ne spunem ce avem de spus şi discutăm ca bărbaţii, putem să mergem mai departe”, a mărturisit Florin Cîţu. sâmbătă, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.