Dezvăluiri incendiare din interiorul PNL! De ce a demisionat, de fapt, Florin Cîţu: Imaginea sa a fost afectată iremediabil

Dezvăluiri incendiare din interiorul PNL! De ce a demisionat, de fapt, Florin Cîţu: Imaginea sa a fost afectată iremediabil Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Ies la iveală noi amănunte incendiare din interiorul PNL. S-a aflat de ce a demisionat, de fapt, Florin Cîţu din fruntea partidului. Unul dintre liderii formaţiunii, Ciprian Ciucu, a dat cărţile pe faţă. Cîțu a suferit o lovitură dură de imagine după lupta internă cu Ludovic Orban. Un alt motiv pentru care s-a dorit schimbarea lui de la șefia partidului a fost relația tensionată cu Guvernul și premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, spune că nu a aflat printre cei care au organizat acțiunea de shcimbare a lui Florin Cîțu de la șefia PNL, dar aceasta a venit natural. El mai susține că imaginea lui Cîțu a fost afectată iremediabil.

„Iau lucrurile ca atare. Nu am fost printre cei care au demarat această ( acţiune, dar ea, cumva, venea natural pentru că, din păcate, imaginea fostului premier şi preşedinte al PNL a fost cumva iremediabil, aproape, afectată de lupta internă cu Ludovic Orban, care a dus o campanie destul de murdară în acel moment. Florin Cîţu a avut şansa şase luni să-şi îmbunătăţească imaginea, dar nu a reuşit, cota sa de încredere fiind destul de jos în continuare. În politică nu se poate să stai foarte mult cu un lider care are o cotă de încredere scăzută. Deci, din punct de vedere politic lucrurile s-au întâmplat doar normal", a declarat Ciucu, sâmbătă, 2 aprilie, la Digi 24.

Neînțelegeri cu Guvernul și premierul

Ciprian Ciucu este de părere că Florin Cîţu ar trebui să rămână în PNL şi să-şi păstreze funcţia de preşedinte al Senatului. „Florin Cîţu a avut un rol important în viaţa partidului în ultimul timp şi m-aş bucura foarte mult să rămână în PNL şi să mergem mai departe cu dânsul ca preşedinte al Senatului, dar leadershipul să fie asumat de un alt lider al PNL", a mai spus Ciprian Ciucu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Decizia de schimbare a luo Florin Cîți a avut la bază și neînțelegerile cu Guvernul și cu Nicolae Ciucă. „Se atinsese un plafon şi era o oarecare disjuncţie între partid şi guvernare. Relaţia dintre preşedintele partidului şi premier părea să înceapă să se deterioreze şi ca lucrurile să nu ajungă într-un punct mult mai fierbinte, probabil de aceea colegii mei au demarat această procedură şi i-au cerut demisia domnului preşedinte Cîţu", a mai declarat Ciucu.

Ciucă favorit la șefia PNL

Nicolae Ciucă este în acest moment liderul PNL cu cea mai mare cotă de încredere. „În acest moment, Nicolae Ciucă e unul dintre liderii partidului care au cea mai mare cotă de încredere şi mi se pare doar natural ca un lider de partid să aibă cotă de încredere pentru că, până la urmă, această cotă de încredere te ajută şi să guvernezi şi să ai şi o majoritate politică care să te ajute să guvernezi. Probabil că se vede clar deja diferenţa de cotă de încredere între Nicolae Ciucă şi alţi membri ai partidului", a susţinut Ciprian Ciucu.

Florin Cîţu a anunţat, sâmbătă, că şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL). Nu a spus încă clar dacă va rămâne în PNL sau în funcția de președinte al Senatului.