Exclusiv. Cine este femeia care l-a ajutat pe Dan Barna să-și recupereze ochelarii căzuți

Exclusiv. Cine este femeia care l-a ajutat pe Dan Barna să-și recupereze ochelarii căzuți

Ea l-a chemat pe „colegul Valentin” să culeagă de pe jos ochelarii lui Dan Barna. Nu este cine s-a crezut, adică o consileră a liderului USR.

Cine este femeia care l-a ajutat pe Dan Barna să-și recupereze ochelarii căzuți.

Se numește Mihaela Paraschiv și este șefa de cabinet a premierului Florin Cîțu. Ea a odonat unui angajat al Parlamentului României să adune de pe jos ochelarii scăpați din mână de vicepremierul Dan Barna în plină ședință a Parlamentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Momentul surprins de cameramanii televiziunilor prezente în sala de ședințe a devenit viral, Dan Barna, care este și președintele USR, fiind ironizat copios pe rețelele de socializare.

Mihaela Parschiv a fost aleasă de Florin Cîțu, ca principal consilier și șefa sa de cabinet imediat după ce a fost investit prim-ministru. Mihaela Paraschiv i-a mai fost, de altfel, consilier și la Ministerul de Finanțe, pe perioada în care Cîțu a fot Ministrul de Finanțe. La un moment dat, aceasta a fost chiar membru al Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare.

Mihaela Paraschiv

Mihaela Paraschiv

Mihaela Paraschiv a lucrat în Senat pe mai multe funcții, începând cu ianuarie 2013. A fost consilierul președintelui Senatului în perioada ianuarie 2014- martie 2014. Atunci, președintele Senatului era Crin Antonescu. Ulterior a fost consilier parlamentar. Așadar, un om cu multă experiență în consilierea demnitarilor.

Cine este femeia care l-a ajutat pe Dan Barna să-și recupereze ochelarii căzuți

Incidentul cu ochelarii lui Dan Barna s-a petercut în tipul ședinței Parlamentului în care premierul Florin Cîțu fusese invitat să dea explicații privind Bugetul României. Dan Barna, care stătea în bancă alături de Florin Câțu și lângă șefa de cabinet a acestuia, Mihaela Paraschiv, se juca cu ochelarii săi de vedere chiar în timp ce la microfonul tribunei se afla Marian Ciolacu, președintele PSD.

Vădit plictist de discursul reprezentantului opoziției, Barna și-a scăpat ochelarii pe jos, în fața băncii, dar nu a schițat niciun gest. Cea care s-a sesizat imediat a fost chiar consiliera lui Cîțu, care a chemat un angajat al Parlamentului. Acesta, sosit într-o clipită, s-a grăbit să culeagă ochelarii lui Barna de jos, în imaginile surprinse de camerele tv observându-se clar cum, atât Barna cât și Mihaela Parschiv, indicau cu degetele locul unde se afla prețioasa pereche de ochelari.

În imagini se vede, de asemenea, cum Dan Barna nu deschide buzele și nici nu schițează vreun gest de mulțumire către angajatul obedient. Angajatul cu pricina a fost indicat, mai apoi, chiar de Dana Barna ca fiind „colegul nostru Valentin”.

CITIȚI ȘI: Dan Barna nu vede nimic greșit în gestul său din Parlament. „Este o întâmplare absolut normală”

După ce incidentul a făcut ocolul internetului, Dan Barna a scris pe Facebook un text în care a spus că nu el l-a chemat pe „Valentin” ci colega lui M. Apoi a explicat momentul: „Am așezat ochelarii pe aparatul de vot, s-au rostogolit și au căzut și am spus, ok, poate să stea pe jos până se termină discursurile ca să nu deranjez. Nu există un protocol pentru așa ceva, să nu pot să mă ridic, nu e o activitate frecventă să-ți cadă ochelarii, se întâmplă din când în când. Nu m-am repezit să-i iau. În general sunt o persoană care nu se repede la nimic, stă, se uită, se gândește... Ochelarii săritori!”.

CITIȚI ȘI:Dan Barna, atitudine de dictator! Liderul USR are nevoie de servitori. Video

Iată că, la multitudinea de atribuții pe care le are un șef de Cabinet al unui prim-ministru, printre care „menținerea, în domeniul reprezentării, legături cu ambasadele străine în România și cu organismele internaționale reprezentate în țară, în scopul informării acestora, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, asupra aspectelor care privesc domeniile de activitate a Guvernului; asigurarea realizării activităților referitoare la protocol care deservesc prim-ministrul, Secretariatul General al Guvernului și structurile fără personalitate juridică din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, se mai adagă și calitatea de „om”, cum a catalogat Barna gestul Mihaelei.

Fotografii: captură tv, arhiva personal Mihaela Paraschiv