Evenimentul Zilei > Politica > Dan Barna nu vede nimic greșit în gestul său din Parlament. „Este o întâmplare absolut normală”
Dan Barna nu vede nimic greșit în gestul său din Parlament. „Este o întâmplare absolut normală”

Dan Barna nu vede nimic greșit în gestul său din Parlament. „Este o întâmplare absolut normală”

Vicepremierul Dan Barna este autorul unui moment controversat care a avut loc marți. În plenul Camerei Deputaților, Dan Barna și-a scăpat ochelarii pe jos și a fost chemat un angajat al Parlamentului să îi ridice. Dan Barna a declarat ulterior că este vorba despre o întâmplare ”absolut banală”.

Gestul făcut de Barna a fost preluat și comentat de toată presa din România.

Mult dezbătuta întâmplare a avut loc în ședința în care premierul a fost chemat să dea explicații despre bugetul pentru anul în curs.

Când la microfon se afla președintele PSD, Marcel Ciolacu, Dan Barna se găsea în bancă lângă Florin Cîțu. În imagini surprinse se vede cum copreședintele USR PLUS ascultă discursul liderului Opoziției și plimbă printre degetele mâinii ochelarii. Într-un moment de neatenție însă, Dan Barna scapă perechea de ochelari care cade de pe masă pe jos.

O consilieră a premierului îi face semn unui angajat pentru a îndrepta situația. Dan Barna i-a arătat cu degetul unde au căzut ochelarii. Funcționarul i-a ridicat de jos și i-a pus înapoi pe masă.

Dan Barna a declarat că este o întâmplare ”absolut normală”

Întâmplarea a făcut înconjurul presei românești și a prilejuit mai multe opinii privind atitudinea lui Dan Barna. Referitor la stânjenitorul moment, Dan Barna a declarat însă că o consideră o întâmplare ”absolut normală”. În contextul acesteia el a mai declarat pentru Mediafax:

„Ascultându-l pe domnul Ciolacu, mi-au căzut ochelarii de pe pupitru și i-am lăsat acolo, gândindu-mă că o să-i iau în momentul în care se vor termina intervențiile, că mi se părea ciudat să mă ridic atunci. Am spus că oricum nu trec pe acolo parlamentari.

Dar colega de alături a observat și a avut inițiativa să-i facă semn unui coleg din staff-ul Camerei, pe care l-a rugat să vină să ridice ochelarii. Omul a venit, m-a întrebat unde sunt și i-am spus că sunt acolo, jos, în față. I-a luat, mi i-a dat și i-am mulțumit. Subiect încheiat”, a declarat, pentru Mediafax, Dan Barna.

PSD a afirmat pe Facebook că așa arată ”ciocoiul” USR.

Dan Barna este cunoscut pentru carisma și calitățile sale în interiorul USR PLUS și în politica românească în general. Liderului Dan Barna i s-a reproșat parțial eșecul USR Plus la alegerile parlamentare. Au existat voci care au susținut că Alianța USR-Plus putea mai mult și ar trebui să fie pe primul loc.