Românii au pregătit un ofițer sub acoperire care a ajuns apoi într-o țară străină unde a reușit să pună mâna pe secretele celor mai înalte cercuri de conducere.

Dacă dezvăluirea nu ar fi semnată de fostul șef al ”Fantomelor” poate mulți o credeau o filă desprinsă dintr-un roman de spionaj.

Dar este adevărată și o găsiți în numărul 18 al revistei Evenimentul Istoric, pe care îl puteți procura de la toate punctele de difuzare a presei.

Agentul ”Eugen”, cum a fost numit spionul român, a lucrat 7 ani sub acoperire într-o țară străină, a fost prins, dar a scăpat până la urmă și s-a întors în România.

Dezvăluirile făcute în premieră absolută le găsiți alături de alte subiecte interesante în cele 124 de pagini ale celei mai mari reviste de istorie din Europa:

Masacrul de la Odesa, mărturii despre pogromul care a aruncat o pată pe istoria noastră modernă;

Jurnalul generalului Iulian Vlad, demersul publicistic al revistei de publicare a însemnărilor din detenție continuă cu o mărturie despre procurorul care a instrumentat dosarele ultimului șef al Securității;

Vladimir Putin, mânuitorul ”fantomelor” KGB din Germania;

Centenarul eliberării Ungariei de bolșevism, o acțiune eroică a Armatei Române, aplaudată de întreaga Europă. Fotografii de arhivă;

FBI a urmărit doi ani o formație de rock and roll, crezând că o înregistrare conține cuvinte obscene. Piesa este considerată una dintre cele care au influențat muzica ultimelor decenii;

Zamolxe, zeul-om, interpretări inedite ale mărturiilor din istorie;

Cernobîl, încă un secret întunecat dezvăluit în premieră;

-.O lege proastă a aprins scânteia primelor proteste împotriva lui Nicolae Ceaușescu:

-Strania relație a lui Nechifor Crainic cu agenții care îl urmăreau.