Premieră în politica din Statele Unite ale Americii. Sarah McBride a devenit prima femeie transgender din istorie care a fost aleasă în Senatul statului Delaware. „Am reuşit. Am câştigat alegerile. Sper că (victoria) va arăta oricărui puşti LGBTQ că democraţia noastră este şi pentru ei”, a scris pe Twitter democrata, militantă cu mare experienţă în lupta pentru drepturile persoanelor LGBTQ. Ea şi-a învins adversarul pe care l-a avut, un reprezentatn al Partidului Republican, cu un procent de 86% din voturi.

Sarah McBride ajunge astfel prima femeie transgender aleasă în Senatul unui stat american. În noiembrie 2017, Danica Roem a devenit prima femeie transgender care a ajuns în camera inferioară a unui stat american, în Virginia. În vârstă de 30 de ani, Sarah McBride este originară din Wilmington, „casa” candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden. Ea a lucrat cu fiul acestuia, Beau Biden, când el era procuror general al statului şi la Casa Albă în mandatul lui Barack Obama.

O mamă a născut, dar a vrut să fie tată pe certificat

Din anul 2013, ea militează împotriva discriminărilor de gen în legislaţia din Delaware. Ea este în prezent purtător de cuvânt al Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala organizaţie de apărare a drepturilor LGBTQ în SUA. În 2016, Sarah McBride a susţinut un discurs la Convenţia democrată, devenind prima persoană transgender care participă la convenţia unui mare partid, conform Agerpres.

În SUA, la începutul acestui an, Myles Brady Davis, persoană transgender, care se identifică drept bărbat, a născut și a vrut să fie trecută pe certificatul de naștere ca tată. Autoritățile nu au fost de acord cu solicitarea neobișnuită. „Niciodată nu m-am gândit măcar că pe certificatul de naştere va fi specificat atât de greşit genul nostru”, a declarat Myles Brady Davis. Tot în acest caz, soţia lui Myles, Precious, la rândul său persoană transgender, urma să figureze pe certificatul de naştere ca tată.