EURO 2024. România, în grupă cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off B

EURO 2024. România, în grupă cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off B Mircea Lucescu, după tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. Ce șanse are România. Sursa foto: Facebook

Echipa națională de fotbal a României și-a aflat adversarii de la EURO 2024. Țara noastră este în grupa E, unde va întâlni Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off B.

Update 2. România va juca în grupa E la EURO 2024. Prima adversară aflată este Belgia, urmată de Slovacia și câștigătoarea play-off B.

Update 1. A început tragerea la sorți a grupelor de la Campionatul European 2024. România a fost comparată cu generația Grecia 2004, cea care reușea să facă surpriza la EURO din acel an, de jurnaliștii italieni.

Ne puteți urmări și pe Google News

EURO 2024: Tricolorii lui Edi Iordănescu își află astăzi adversarii de la turneul final din Germania. În acest an, Hamburg va găzdui tragerea la sorți, programată pentru ora 19:00.

În urma rezultatelor obținute în preliminariile EURO 2024, selecționatele au fost grupate în patru urne. Gazda turneului, Germania va fi cap de serie în grupa A, iar ultimele 3 echipe care se vor întâlni în play-off-ul din martie vor fi plasate în urna a patra. Selecționata României este în urna a doua.

Cum arată grupele pentru EURO 2024

Grupa A

Germania

Ungaria

Scoția

Elveția

Grupa B

Spania

Albania

Croația

Italia

Grupa C

Anglia

Danemarca

Serbia

Slovenia

Grupa D

Franța

Austria

Olanda

Play-off A (Polonia, Țara Galilor, Finlanda sau Estonia)

Grupa E

Belgia

România

Slovacia

Play-off B (Israel, Ucraina, Bosnia sau Islanda)

Grupa F

Portugalia

Turcia

Cehia

Play-off C (Georgia, Grecia, Kazahstan sau Luxemburg)

EURO 2024: Mircea Lucescu a ales grupa României

EURO 2024 debutează în acest an în iunie 2024 și se va juca pe 10 stadioane din Germania. Tragerea la sorți începe cu prima urnă, iar fiecărei echipe extrase îi va fi alocată, tot prin tragere la sorți, un loc în grupa respectivă. Cel mai titrat tehnician român,Mircea Lucescu nu-și dorește ca România să întâlnească selecționata Italiei. În schimb și-ar dori ca tricolorii lui Edi Iordănescu să joace cu Portugalia, Scoția, Bosnia, Israel sau Grecia.

„Am avut ceva șansă pe teren, dar acum nu mai ține de noi, la tragerea la sorți. Din urna 1 mi-ar plăcea să jucăm cu Portugalia. Din urna 3, să vină Scoția. Din urna 4, Bosnia, Israel sau Grecia. În niciun caz Italia! Italienii au făcut un joc fantastic cu Ucraina, chiar dacă a fost 0-0”, a declarat Mircea Lucescu.

Ilie Dumitrescu: „Din prima urnă tot dai de un taur”

Ilie Dumitrescu, jucător emblematic pentru ”Generația de Aur a României”, a trasat la rândul lui un posibil parcurs al României la EURO 2024. Fostul internațional ar vrea ca tricolorii să fie repartizați într-o grupă cu Belgia, Slovacia și Israel.

„Ce să mai eviți? Ce echipe să eviți? Poate dacă trec eu acolo pe scenă, să aleg. Din prima urnă tot dai de un taur! Vorbim de Germania, sunt niște jucători pe acolo... Un Kimmich, un Goretzka, Gnabry, Sane... Ai niște jucători, nu? Muller, care nu s-a retras.

Dar una din prima urnă oricum vine ceva tare. Eu aș vrea Belgia. În orice caz, în prima urnă toți adversarii sunt foarte puternici.Eu aș vrea Slovacia și Israel, dacă s-ar califica, sau Finlanda. Să nu ne dea Italia sau Elveția! Elveția nu va fi la fel ca în preliminarii”, a declarat Ilie Dumitrescu.

EURO 2024: Mircea Lucescu exclude un meci România-Italia

Mircea Lucescu a declarat că nu are de gând să meargă în Rusia. Sursa Foto: Arhiva EVZ

EURO 2024: Repartiția echipelor

Urna 1: Germania (gazdă), Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia

Urna 2: Ungaria, Turcia, România, Danemarca, Albania, Austria

Urna 3: Ţările de Jos, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia

Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câştigătoare Play-off A, Câştigătoare Play-off B, Câştigătoare Play-off C

Play-off A (semifinale): Ţările de Jos – Finlanda, Polonia – Estonia

Play-off B (semifinale): Bosnia şi Herţegovina – Ucraina, Israel – Islanda

Play-off C (semifinale): Georgia – Luxemburg, Grecia – Kazahstan

Semifinalele play-off-ului se vor disputa pe 21 martie 2024, urmând ca finalele să se joace pe 26 martie 2024, potrivit UEFA.