Euro 2024: Patru arbitri români vor fi prezenți la Campionatul European de fotbal

Euro 2024: Patru arbitri români vor fi prezenți la Campionatul European de fotbal EURO 2024 / Sursa foto: Mohamed Ahmed Soliman | Dreamstime.com

Tricolorii lui Edi Iordănescu au calificat România la Campionatul European din Germania. Naționala de fotbal a avut o campanie excepțională și pleacă la EURO 2024 din pole-position. UEFA a publicat recent și lista arbitrilor care vor fi prezenți la turneul european de fotbal din iunie.

Patru arbitri români vor arbitra la EURO 2024

Patru arbitri români vor fi prezenți la EURO 2024. În fruntea delegației române se află centralul Istvan Kovacs, urmat de asistenții Vasile Marinescu, Ovidiu Artene și Cătălin Popa în camera VAR. Lista completă a arbitrilor include 20 de nume, printre care și patru români.

Comisia de Arbitri din cadrul UEFA a publicat marți, 23 aprilie, lista completă a arbitrilor de centru și tușierilor care vor conduce meciurile de la EURO 2024. Toți centralii care vor arbitra la turneul din Germania sunt:

Artur Soares Dias (Portugalia), Jesus Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (România), Ivan Kruzliak (Slovacia), Francois Letexier (Franța), Danny Makkelie (Țările de Jos), Szymon Marciniak (Polonia), Halil Umut Meler (Turcia), Glenn Nyberg (Suedia), Michael Oliver (Anglia), Daniele Orsato (Italia), Sandro Scharer (Elveția), Daniel Siebert (Germania), Anthony Taylor (Anglia), Clement Turpin (Franța), Slavko Vincic (Slovenia), Felix Zwayer (Germania). Acestora li se vor alătura, din Argentina, Facundo Tello împreună cu doi arbitri asistenți, notează frf.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Italia-Ecuador 2-0, într-un meci amical înaintea campionatului european de fotbal

Sursa foto: Corriere dela Serra

România va avea arbtirii și la Jocurile Olimpice

În altă ordine de idei, România va trimite un arbitru și la Jocurile Olimipice. FIFA a dat publicității lista celor 86 de arbitri și 6 membri de federații pentru Olimpiada de la Paris. Pe listă se află și Ovidiu Hațegan, arbitru inclus pe lista celor 20 de centrali care vor fi arbitri VAR.

Recent Istvan Kovacas a fost în centrul atenției la meciul dintre pierdut de Barcelona în fața celor de la PSG. Centralul român a fost „certat” pentru presatația din sferturile de finală Champians League. Jurnaliștii iberici l-au criticat în cel mei dur mod posibil. Publicația sportivă Mundo Deportivo a mers până într-acolo încât să-l suspecteze pe centralul care va fluiera la EURO de blat.

România s-a calificat la EURO

Sursă foto: Facebook

EURO 2024 începe pe 14 iunie

În tot acest timp, MARCA a notat prestația arbitrului român o singură stea. Presa din Spania a catalogat decizia centrualului de a-l elimina pe Araujo mult prea exigentă. Totodată, Mundo Deportivo a scris că Istvan Kovacs le-a refuzat catalanilor o lovitură de pedeapsă la scorul 1-3.

După care, Istvan Kovacs „împărțit cartonașe galbene și roșii în stânga și-n dreapta, ca să dea bine în fața lui Al Khelaïfi, adevăratul șef al UEFA”. Khelaifi este finanțatorul francezilor de la PSG. Pe de altă parte, arbitrul român a fost apărat de jurnaliștii italieni.

Gazetta dellos Sport a considerat aribtrajul românului fust și ferm.„„Juste eliminarea lui Araujo și lovitura liberă acordată. În rest, a trebuit să calmeze nervii băncii de rezerve a gazdelor, care scăpase de sub control. A făcut-o cu cartonașe roșii”, au notat jurnaliștii italieni, care i-au dat nota 6, în timp ce Corriere dello Sport l-a notat cu 5.