Se știu toate semifinalistele UEFA Champions League! Când sunt meciurile și care sunt premiile

Se știu toate semifinalistele UEFA Champions League! Când sunt meciurile și care sunt premiile Sursa foto: Dechev | Dreamstime.com

Sferturile de finală ale UEFA Champions League s-au încheiat, iar la acest moment cunoaștem toate cele patru semifinaliste. Acestea sunt Borussia Dortmund, PSG, Bayern Munchen și Real Madrid, conform DigiSport.

Două echipe germane sunt în semifinalele UEFA Champions League

Echipa germană Borussia Dortmund s-a calificat în detrimentul formației spaniole Atletico Madrid, cu scorul general de 5-4; Paris Saint-Germain (PSG) a ajuns în semifinale după ce a trecut în mod miraculos de FC Barcelona, scor general de 6-4; Bayern Munchen a câștigat cu Arsenal Londra, scor general de 3-2 (au câștigat returul cu 1-0, după ce în tur fusese egal, 2-2), iar Real Madrid a învins-o pe Manchester City, 4-4 (4-3 după loviturile de departajare).

Manchester City este câștigătoarea Ligii Campionilor pentru sezonul 2022/23. Echipa a câștigat pentru prima dată trofeul, învingându-o pe Inter Milano în finală. Real Madrid a câștigat de 14 ori finala Ligii Campionilor, un record la turnee, câștigând titlul în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2017, 2019.

Echipele germane vor găzdui turul

În semifinale, echipa madrilenă se va întâlni cu Bayern Munchen, în vreme ce, în cealaltă semifinală, Borussia Dortmund va juca împotriva Paris Saint-Germain.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primele meciuri din semifinalele UEFA Champions League vor avea loc pe 30 aprilie și 1 mai, iar returul pe 7 și 8 mai.

Echipele germane vor fi gazdelele turului, în vreme ce în retur vor evolua în deplasare: Borussia Dortmund va juca primul meci din semifinala cu PSG, acasă, în timp ce, în cealaltă semifinală, gazda meciului tur va fi Bayern Munchen.

Câștigătoarele semifinalelor se vor confrunta în finala, care în acest an va avea loc la Londra, pe 1 iunie.

Semifinalele și finala UEFA Champions League vor fi transmise în direct la Digi Sport 1

Premiile din UEFA Champions League

Cele patru semifinaliste și-au asigurat deja câte un cec de la UEFA în valoare de 12,5 milioane de euro. Echipa care pierde finala va primi 15,5 milioane de euro, în timp ce marea câștigătoare primește 20 de milioane de euro