Borussia Dortmund a zdrobit Atletico Madrid: 4-2

Borussia Dortmund a zdrobit Atletico Madrid: 4-2 borussia dortmund 2024 sursa: cont X Borussia Dortmund

Borussia Dortmund s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor pentru prima dată din 2013. După o victorie palpitantă cu 5-4 la general împotriva lui Atletico Madrid. Echipa antrenată de Edin Terzic pleca cu un dezavantaj. Pierduse prima manșă cu 2-1 la Madrid, dar a revenit spectaculos în returul de la Dortmund. Marcând de două ori în succesiune rapidă în două rânduri, pentru a sigila o victorie cu 4-2. Și calificarea în semifinalele Champions League.

Lupta a început din prima repriză. Julian Brandt a deschis scorul pentru Borussia Dortmund în minutul 34. Ian Maatsen, împrumutat de la Chelsea, a dublat avantajul echipei germane cinci minute mai târziu. Nemții au preluat conducerea la scorul general. Atletico Madrid a egalat după patru minute de la reluarea jocului. Atunci fundașul lui Dortmund, Mats Hummels, a deviat nefericit mingea în propria poartă. Avantajul din meciul tur încă rezista.

Echipa lui Diego Simeone a trecut din nou în avantaj la general după 15 minute, când Angel Correa a marcat. Dar atacantul lui Borussia, Niclas Fullkrug, a înscris cu capul șapte minute mai târziu. A dus scorul la 3-2 pentru gazde. Spaniolii încă sperau. La doar trei minute după aceea, Marcel Sabitzer, a închis tabela. Jucătorul care a dat pase la al doilea și al treilea gol al lui Dortmund, a profitat de o minge pierdută în careul lui Atletico și a înscris cu un șut puternic.

Borussia Dortmund în semifinale cu PSG

Recorduri nedorite de madrileni. Atletico Madrid a fost primit a 5 șuturi pe poartă în prima repriză a meciului cu Borussia Dortmund. Marcând prima dată când se întâmplă acest lucru în Liga Campionilor de la confruntarea cu Real Madrid din mai 2017, în semifinale. Campania lor în UCL s-a încheiat într-un mod nefavorabil. Sub conducerea lui Simeone, echipa a primit cele mai multe goluri din istoria sa într-un sezon de Champions League. Primind de asemenea 4 goluri în două meciuri separate într-un singur sezon, pentru doar a doua oară în istoria sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dortmund se va confrunta cu Paris Saint-Germain în semifinale, după ce aceștia au obținut o victorie cu 6-4 la general împotriva Barcelonei în celălalt meci al serii.